Falu vagy város?

Figyelt kérdés
Melyikben jobb szerintetek lakni? És miért?
2015. máj. 4. 17:52
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
78%
Város pereme .Se távol a várostól sem közel .
2015. máj. 4. 18:06
 2/20 anonim ***** válasza:
77%

Én is ilyen választás előtt állok.

Mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya. Laktam mindegyik helyen kb. két-két évtizedet. Egy picit a falu irányába vonzódok.

Város:

Előnyök: Sok a bolt, munkahely, iskola, orvosi ellátások, stb.

Hátrányok: Szmog, zaj, rohanó tömeg, szűkebb élettér és növényzet hiányát érzi az ember.

Falu:

Előnyök: Csend és tiszta levegő, ha falu széli szomszédmentes a ház akkor hatalmas élettér és saját erdős rész és konyhakert, gyümölcsfák. Fúrt kútból házi vízművel megoldható a vízellátás. Nagyobb önállóság. Saját gazdaság lehetősége és akkor az lehet a megélhetési forrásod vagy csak élelmet termelsz a család részére.

Hátrányok: Gyakran csak egy bolt van, szűk választékkal és magas árakkal. Ha kocsid van akkor városon célszerű bevásárolni. A munkahely helyben nem garantált, ahogy az iskola sem és akkor a gyerekek ingáznak egy másik faluba.

2015. máj. 4. 18:10
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

Jó ötlet amit az 1. válaszoló írt. A város pereme ötvözheti a falu és város előnyeit.

A város centrumait tudom hogy soha többé nem választom, főleg a társasházakat. Viszont a természet közelségének érzését minél jobban biztosító falusi környezet, nekem az a nyerő a függetlenséggel. És az a város szélén is jó lehet.

2015. máj. 4. 18:16
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

Mivel én vidéken lakom (az agglomerációban), ezért városba költöznék, vagy kompromisszumosan a város peremére. Ott van minden: szórakozási lehetőség, jó közlekedés, iskolák, munkahely, orvos, park, boltok, minden.

Innen is ugyanúgy a városba járunk mindenért, de sok időt elvesz az utazás és dupla annyiba kerül az utazás.

2015. máj. 4. 18:16
 5/20 anonim ***** válasza:
20%
Város!! falu a parasztoké.
2015. máj. 4. 18:35
 6/20 anonim ***** válasza:
83%
5-ös .te egy igazi nyomorék vagy !
2015. máj. 4. 18:48
 7/20 anonim ***** válasza:
18%
Mert? Voltam már falun pársor ismerősnél és mindig amikor ott voltam megtámadtak a tyukjai! És ez nem vicc a kezenet ia meghatapta a tyuk!!! falu nem való mindenkinek csakis a z állatartoknak
2015. máj. 4. 19:10
 8/20 A kérdező kommentje:
És nincs lábad hogy belerúgj, kedves 5-ös? Engem is támadott már meg kakas. Egyszeri eset volt. Ja és nem lett semmi bajom
2015. máj. 4. 19:36
 9/20 anonim ***** válasza:
88%
Tehát falun csak állattenyésztők meg földművesek laknak te igen városi
2015. máj. 4. 19:46
 10/20 anonim ***** válasza:
82%
A tyúk nem harap hanem csíp. V.színű a kutyával kevered. De mit is várhatnánk a 30 valahány százalékoddal. Gondolom a többi válaszod is ilyen értelmes lehetett. És ha már annyira nagyra vagy a városoddal legalább használd ki az előnyeit keress fel egy két múzeumot könyvtárat hátha ragad rád valami műveltség , bár kétlem.
2015. máj. 4. 19:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!