3 milliós megtakarítással van esélyem belevágni egy lakáshitelbe?
Elméletileg Budapesten 20% önerővel is lehet már lakást venni, de nem minden bankban és nem mindenkinek.
Sok múlik azon, mióta van munkahelyed, hol dolgozol, mennyi a jövedelmed, folyószámlára kapod-e, lesz-e adóstársad, vannak-e már hiteleid, van-e eltartottad, hány éves vagy?
Ha leírod a fentieket, meg tudom mondani, mik az esélyeid és azt is, mikre vigyázz.
Utolsó, ezt nagyon kevesen tehetik meg, ha albérletben kell jelenleg laknia, akkor lehet, h nem tud mellette többet félretenni, és amit most albira fizet, az menne törlesztőbe később.
Szerintem a 3 millió már jó önerőnek, de egy kicsikét ávolodj a belvárostól, és egy ennél olcsóbb lakást nézz. Nem kell kimenni a legszélső kerületbe, de nagy különbségek vannak az árak között a különböző kerületekben, ezzel biztos tisztában vagy.
Nézelődj, ne ugorj bele semmibe, lehet, hogy valaki épp a jövő héten hirdet meg vmi nagyon jót, nagyon jó áron.
" Egy átlagembernek álom a gyűjtögetés, meg a sok önerő."
Ez esetben a hitel fizetése is csak álom lehet.
"Ez esetben a hitel fizetése is csak álom lehet."
Gondolkodjál már logikusan! Nekem pl. 40 ezer a törlesztőm. Ezt faszán ki tudom gazdálkodni. Ha mondjuk a hitelem futamideje alatt, tehát 8 évig ezt az összeget pakolgatom félre, akkor szarra se megyek vele, mert most ugyan ennyi volt a hiányzó összeg a lakás árához, amit 7 millióért vettem, de 8 év múlva már nem tudnám ezt a lakást megvenni ennyiért, mert emelkednek az árak, hiába figyelne ott félre téve 7 millió forint +8 év spórolás után, ha 8 év múlva mondjuk csak 10-11 millióért vagy többért tudnék lakást venni. Ugyanott lennék, hogy nem elég a pénzem a lakásra, míg a jelenlegi felállással 8 év múlva már lesz egy kifizetett lakásom nem pedig egy adag megtakarításom ami még mindig ugyanúgy nem elég, kb ez lenne a helyzet: [link]
Egyrészt semmi sem garantalja, hogy a most 8 millios lakas 7 év mulva 11 millio lesz, és az se biztos, hogy a törlesztõ nem emelkedik.
Masreszt nem vagyunk egyformak. Kinek ez, kinek az megfelelõbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!