Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mik lehetnek ennél a háznál a...

Mik lehetnek ennél a háznál a buktatók?

Figyelt kérdés

Már 2-3 éve hirdetnek XVI. ker Pestújhelyen egy házrészt:

[link]

Elég pofás, nem is drága.

Vannak persze hátrányai is:

- a szomszédoknak szolgalmi joga van, a terasz és a kert között járnak be.

- Szűk a ház melletti terület, kocsival nem lehet beállni.

- Utcára nyílnak az ablakok.

2 éve egyszer megnéztem, akkor máshogy alakultak a dolgok.

Itt egy régebbi utcakép: [link]

Mi a véleményetek? (nem fikázást kérek)

2015. ápr. 23. 09:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

"a szomszédoknak szolgalmi joga van, a terasz és a kert között járnak be."

Hát szerintem ez a legnagyobb buktató.

Kifogsz egy "jó" szomszédot és nem tudsz mit csinálni.

2015. ápr. 23. 09:55
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Az összes buktatóját felsoroltad... Kell ennél több? KÖZÖS ez örökre probléma forrása lehet. És nagyon drága egy ilyen ingatlanért.
2015. ápr. 23. 09:57
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Én sem értem mit nem értesz, ki akar így lakni?
2015. ápr. 23. 10:08
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Bejárás borzasztó,stb.,felejtsd el.
2015. ápr. 23. 10:09
 5/11 A kérdező kommentje:

A környékhez képest annyira nem drága, rendben van, költözhető.

Lehet egyszerűbb a szomszédnak megcsinálnom a bejáratát az utca felé, 1-2 milkából megvan és akkor tuti lenne.

2015. ápr. 23. 10:11
 6/11 A kérdező kommentje:
Mindenképp házat szeretnék, ezen a környéken. Házrészben nem gondolkodom, csak ennél az egynél indult meg a fantáziám :)
2015. ápr. 23. 10:25
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Kollégám is a közös résszel szívta meg. Vette egy olyat, hogy L alakú családi ház, neki van a nagyobb része és 2-4 lakás a hosszabb részen felosztva, kapu közös, kert közös. A vele szembeni szomszéd aki csak egy albérlő egy vadbarom volt. 2 évig nem is mert oda költözni, majd ügyvédi végzést csináltatott a manus ellen. Utána mert csak beköltözni.
2015. ápr. 23. 10:28
 8/11 gomzoli ***** válasza:
16 M egy ekkora kis celláért aminek ennyi hátrányos tulajdonsága van, nem sok??? Értem én, jó környék, de ér ennyit ez a fajta "életminőség"?
2015. ápr. 23. 11:55
 9/11 anonim ***** válasza:
Nem minden esetben tudod megcsinálni a szomszédnak a bejárást külön. Nyilván nem véletlenül van így, hogy szolgalmi joga van. Mert nem tud közvetlenül az utcáról bejárni a saját házához. Mi is néztünk ilyen házat Kerepesen, nagyon jó volt amúgy, de ott is a szomszédban volt egy ház, aminek az első fele üzlet volt és a hátsó rész volt a lakás, a lakásba viszont nem lehetett az üzletből átmenni, ezért a szomszéd (a vásárolni kívánt) telken mentek haza. Hiába akkor állítólag nem volt gond a szomszédokkal, ez egy külön vitaforrás lehet (pl. egyszer nem csukja be a kaput és kiszalad a kutya, megharap valakit, engem vonnak felelősségre), plusz össze is veszhetsz a szomszéddal, plusz előre nem látod, ha 2 év múlva eladják a házat és egy purdé költözik oda, akkor őket is majd a saját telkeden kell átengedd.... Szóval borzasztó sok dolog lehet, ami miatt megkeseríti az életed egy szolgalmi jog....
2015. ápr. 23. 12:32
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy előttem mondták. Ráadásul magában hordozza a társas- és kertes ház minden hátrányát az előnyök nélkül.
2015. ápr. 23. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!