Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Van olyan szolgáltatás, hogy...

Van olyan szolgáltatás, hogy műszaki ellenőrzés egy háznál?

Figyelt kérdés
Kinéztem Érden egy jónak tűnő társasházi lakást, viszont műszakilag nem értek hozzá, hogy ténylegesen fel tudjam mérni a helyzetet. Szeretnék meggyőződni róla, hogy nem veszek egy nagy zsákbamacskát, ezért jó lenne, ha egy szakavatott jól körbenézne és tudna tenni egy megállapítást, hogy nagy gond nincs az ingatlannal. Van ilyen szolgáltatás? Ha igen, hogy hívják őket?

2014. jún. 29. 11:28
 1/4 anonim ***** válasza:
Nincs statikus ismerősőd? Vagy valaki, akinek van építőipari tapasztalata? Én ilyen baráttal nézettem meg minden kiszemelt házat, mielőtt megvettük. Az utolsót nem látta, de utólag is azt mondta, jó vétel volt.
2014. jún. 29. 12:15
 2/4 anonim ***** válasza:
2014. jún. 29. 12:16
 3/4 anonim ***** válasza:
Hónapokig házakat néztem, az ötödik hónapban pedig már kitanultam ezt az egészet. Gipszkarton vagy tapéta alá be kell nézni, mert ezzel rejtik el a repedéseket. Konyha és fürdőszoba milyen állapotban van, ezek felújítása nagyon sokba kerül. Milyen a fűtés, milyen az ablakok állapota (kell-e cserélni), milyen állapotban van az elektromos hálózat, konnektorok stb. Van-e gáz, pl. tűzhely és a bojler állapota milyen? Főleg milyen állapotban van a tető. Az, hogy festetni vagy tapétázni kell, természetes dolog.
2014. jún. 29. 12:21
 4/4 plajer tibor ***** válasza:
VAN ILYEN SZOLGÁLTATÁS. EGY ÁTLAGOS ÉPÍTÉSZ MŰSZAKI ELLENŐR MEGFELEL EHHEZ. ÖREGEBB ÉPÜLETHEZ IDŐSEBB MÉRNÖK A CÉLSZERŰBB. ÉN IS CSINÁLOK ILYET. A STATIKUS MÉRNÖK RENDKÍVÜLI ESETBEN SZÜKSÉGES. ŐK KEVÉSBÉ JÁRATOSAK AZ ÁLTALÁNOS ÉPÍTÉSZETI KÉRDÉSEKBEN./víszigetelés, burkolás, elektromos, gépészet stb /
2014. jún. 29. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!