Mennyire veszélyes egy lakást magam hirdetni?
Ingatlansokkal is hirdettem (több mint 1,5 évet). Nagyon! rossz tapasztalataim vannak. (Csak röviden, szerződést bontottam velük, tovább hirdették akaratom ellenére, amikor jelentkeztek a vevőjelöltek és nem akartam újabb szerződést kötni velük, akkor azt mondták a jelölteknek, hogy elkelt a lakás, erről van egy rahedli bizonyítékom).
Saját magam adtam el(kevesebb mint 1 hónap alatt, úgy hogy ebben a karácsony és újév is benne van), drágábban mint az ingatlanos adta volna (+1Mft) és megspóroltam a 6%+áfa jutalékot, ami megint több mint 1MFt, összesen 2,2MFt-ot spóroltam meg.
A vevő szokta hozni az ügyvédet, de ha akarod megnézetheted saját ügyvéddel is a szerződést (van jogod hozzá).
Ha a lakásod kapós, akkor miért bonyolítod az életed ingatlanossal (+szerződés és annak pontjai, idő stb), ráadásul a DH 6%+áfát kér, ami a legnagyobb a piacon, kis irodák 2-3%-os díjat kérnek és sokkal normálisabban állnak hozzá. a DH esetén olyan a szerződés, hogy ha a vevőjelölt rajtuk keresztül ajánlatot tesz a lakásodra az általad megadott minimáláron, akkor teljesítettnek minősül és akkor is ki kell fizetni a jutalékukat, ha másnak adod el, mert más többet ajánlott! A jutalékukat már a foglalónál kérik, nem a vételár kifizetésénél. Apró-betűs részben írják le, szóban magától nem mondja el. Tapasztalat több DH-s ingatlanossal is volt dolgom, egyik sem mondta el ... sajnos.
Csak akkor foglalkoznék ingatlanossal, ha egy másik városban van az eladó ingatlan és akkor sem a DH-val, hanem más kisebb közvetítővel.
- Te írtad, hogy "A jutalékot szinte minden iroda a foglalókor kéri..."
-Én írtam, hogy: "A jutalékukat már a foglalónál kérik"
A végén meg ezt írtad: "De amúgy a többiben igazad van." - ezt mire írtad? leírod u.azt mint én majd azt mondod, hogy a többiben igazam van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!