Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mennyire veszélyes egy lakást...

Mennyire veszélyes egy lakást magam hirdetni?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 4. 11:45
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Ahol kint az eladó tábla, oda betörnek, akkor is, ha teljesen üres a ház. Nagyon vonzó ez a bűnözőknek. Én ingatlanos céggel is árultam, benne laktam a rossz házban (látszott, hogy nem milliárdosok palotája), ennek ellenére megpróbáltak hajnalban betörni. De mert jó házörző van, ez nem sikerült, a kapu tetején volt a nem napon barnult, amikor beleharapott a bokájába. Elmenekült.
2015. ápr. 7. 12:15
 12/20 anonim ***** válasza:

Ingatlansokkal is hirdettem (több mint 1,5 évet). Nagyon! rossz tapasztalataim vannak. (Csak röviden, szerződést bontottam velük, tovább hirdették akaratom ellenére, amikor jelentkeztek a vevőjelöltek és nem akartam újabb szerződést kötni velük, akkor azt mondták a jelölteknek, hogy elkelt a lakás, erről van egy rahedli bizonyítékom).

Saját magam adtam el(kevesebb mint 1 hónap alatt, úgy hogy ebben a karácsony és újév is benne van), drágábban mint az ingatlanos adta volna (+1Mft) és megspóroltam a 6%+áfa jutalékot, ami megint több mint 1MFt, összesen 2,2MFt-ot spóroltam meg.

A vevő szokta hozni az ügyvédet, de ha akarod megnézetheted saját ügyvéddel is a szerződést (van jogod hozzá).

2015. ápr. 8. 16:22
 13/20 A kérdező kommentje:
Engem most megkeresett egy ingatlanos a DH-tól, ragaszkodtam hozzá hogy először az irodában találkozzunk, szerencsére valós volt, mindenféle papír és szerződés nélkül hozta a vevőt, egyenlőre még semmit nem íratott alá velem, bár az én lakásom jelenleg elég kapós.
2015. ápr. 9. 07:33
 14/20 anonim ***** válasza:
Én 2012-ben helyi lakos DH-s ingatlanossal kötöttem szerződést, hozta a vevőket, de meg is szűrte, kivel állok szóba, kit engedek be a házba. Nem kizárólagosat kell kötni.
2015. ápr. 9. 07:52
 15/20 anonim ***** válasza:

Ha a lakásod kapós, akkor miért bonyolítod az életed ingatlanossal (+szerződés és annak pontjai, idő stb), ráadásul a DH 6%+áfát kér, ami a legnagyobb a piacon, kis irodák 2-3%-os díjat kérnek és sokkal normálisabban állnak hozzá. a DH esetén olyan a szerződés, hogy ha a vevőjelölt rajtuk keresztül ajánlatot tesz a lakásodra az általad megadott minimáláron, akkor teljesítettnek minősül és akkor is ki kell fizetni a jutalékukat, ha másnak adod el, mert más többet ajánlott! A jutalékukat már a foglalónál kérik, nem a vételár kifizetésénél. Apró-betűs részben írják le, szóban magától nem mondja el. Tapasztalat több DH-s ingatlanossal is volt dolgom, egyik sem mondta el ... sajnos.

Csak akkor foglalkoznék ingatlanossal, ha egy másik városban van az eladó ingatlan és akkor sem a DH-val, hanem más kisebb közvetítővel.

2015. ápr. 9. 08:34
 16/20 anonim ***** válasza:
A jutalékot szinte minden iroda a foglalókor kéri, nem a teljes vételár kifizetésekor (nyilván hacsak nem esik egybe a kettő). Eddig minden egyes iroda akivel lakást adtunk el (4 lakás 8 éven belül)a foglalókor kérte a jutalékot, nem hónapokkal később. De amúgy a többiben igazad van.
2015. ápr. 9. 08:42
 17/20 anonim ***** válasza:

- Te írtad, hogy "A jutalékot szinte minden iroda a foglalókor kéri..."

-Én írtam, hogy: "A jutalékukat már a foglalónál kérik"

A végén meg ezt írtad: "De amúgy a többiben igazad van." - ezt mire írtad? leírod u.azt mint én majd azt mondod, hogy a többiben igazam van

2015. ápr. 9. 08:58
 18/20 anonim ***** válasza:
Mert nagyjából úgy írtad, hogy a dh kéri így, más meg a vételár kifizetésénél. Én legalábbis így értelmeztem. Mintha ez olyan különlegesség lenne, hogy a foglalónál már kérik is a jutalékot. Nem különlegesség, hanem ez a bevett szokás. Ennyit akartam csak írni.
2015. ápr. 9. 09:20
 19/20 anonim ***** válasza:
Ja, értem. Próbáltam nem túl hosszan írni.
2015. ápr. 9. 09:35
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, már eladtam magánszemélynek, de legalább tudom hogy legközelebb a DH-sokkal nem foglalkozom.
2015. ápr. 10. 05:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!