Mennyire veszélyes egy lakást magam hirdetni?
Figyelt kérdés
2015. ápr. 4. 11:45
2/20 A kérdező kommentje:
Csalók maffia stb.
2015. ápr. 4. 11:51
3/20 anonim válasza:
ha nem vagy hiszékeny és bamba akkor semennyire.
4/20 A kérdező kommentje:
Az szerencsére nem vagyok de olvastam olyan esetekről is hogy barnák többen mentek lakásnézőbe aztán kifosztották az embert. Vagy mennyire rejt veszélyt az, ha a vevő hozza az ügyvédet? Köszi megy a zöldkéz!
2015. ápr. 4. 12:03
5/20 anonim válasza:
azért telefonon is sokmindent le lehet szűrni. az ügyvédnek meg utána tudsz nézni.
6/20 anonim válasza:
Jó, ha te is átnézed a szerződést a saját ügyvédeddel.
7/20 anonim válasza:
Valamennyi rizikó nyilván van benne, hogy vadidegen embereket engedsz be a legkülönfélébb időpontokban a lakásodba. Ha tartasz ettől, akkor:
- csak bizonyos idősávban fogadj érdeklődőt
- olyan időpontot beszélj meg, amikor valaki otthon tud lenni (ha egyedül élsz, át tudsz hívni valakit)
szerződést olvasd át alaposan + nézesd át saját jogásszal is (az ügyvédet "hagyományosan" a vevő bízza meg, hacsak nincs valami konkrét kifogásod az adott ügyvéd ellen, akkor jobb elfogadni - de lehetsz "proaktív", és mondhatod az érdeklődőknek, hogyha nincs ingatlanjogász ismerősük, te ajánlasz egyet (ha te sem ismersz, keress!)
8/20 anonim válasza:
Én inkább fizettem az ingatlanosnak, aki alaposan megszűrte a vevőket. Nem is esett bajom, a pénzem is megkaptam.
9/20 anonim válasza:
Szerintem csak annyi a veszély, ha félsz a vevőjelöltektől. Vevőként én örültem, hogy az ingatlanossal mentem lakást nézni, voltak is necces helyek :-)
10/20 anonim válasza:
Szerintem csakis amiatt lehet veszélyes, hogy nem tudod, kit engedsz be a lakásodba. Azért aki betörni készül, az nem ott, akkor fogja kifosztani a lakást, de mindenesetre azért, hogy ne maradj egyedül, érdemes egy ismerőst (akár a szomszédot, ha jóban vagy vele) megkérni, ha vevőjelölt jelentkezik, jöjjön át és legyetek ketten. Az ellen nem sok mindent tudsz tenni (az alapvető biztonsági intézkedéseken kívül), hogy utána ne jöjjenek vissza kirámolni a lakást. Lakás eladását csak ügyvéd által lehet végigvinni és ragaszkodhatsz ahhoz, hogy a te ügyvéded átnézze a szerződést és csakis olyat írj alá, ami ügyvéd által átnézésre került és hibátlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!