Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ezt tényleg megtehetik a navosok?

Ezt tényleg megtehetik a navosok?

Figyelt kérdés

vettünk egy panelt, és kaptunk a navtól egy levelet hogy április x.-én jönnek megnézni a lakást (gondolom illeték megállapítása miatt). És nem csak bejönnek de fényképeket is készítenének.

Ez nem sérti a személyiségi jogainkat???

anyósom azt mondta, annak idején náluk azt mondták, hogy még a lakásba se léphetnek be, csak kívülről megnézik és annyi. nálunk meg bejönnének fotózgatni?

van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?

2015. márc. 26. 11:38
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

A NAV mindent megtehet.

A felsorolt paragrafusok között lesz egy olyan is, hogy ha nem vagy otthon, akkor rendőri kísérettel (hívnak) jogszerűen behatolhatnak...

Ne idegesítsd magad, biztosan többet kell majd fizetned, mint tervezted.

Nálam is ez volt annó...

2015. márc. 26. 12:02
 2/21 anonim ***** válasza:
93%
Persze, hogy megtehetik. Jobb, ha megszokod ezeket az élősködőket.
2015. márc. 26. 12:04
 3/21 A kérdező kommentje:
nálunk azt írták bele, hogy 500.000-es bírságot is kiszabhatnak ránk ha nem biztosítjuk nekik a bejutást
2015. márc. 26. 12:05
 4/21 A kérdező kommentje:
nem tudom mit akarnak látni. egy szép állapotú panelről van szó. de nincs rajta panelprogram. és csak nekem kéne fizetnem, mert a férjem nevén már volt ingatlan, és az ennek a felénél drágább volt
2015. márc. 26. 12:08
 5/21 anonim ***** válasza:
76%

"és csak nekem kéne fizetnem"

Háát, többet fogsz... Nekem simán 25%-ot odanyomtak a vételárnak...

2015. márc. 26. 12:12
 6/21 A kérdező kommentje:
úgy tudom van vmi kedvezmény 30 év alatti első lakásvásárlónak
2015. márc. 26. 12:13
 7/21 anonim ***** válasza:

"úgy tudom van vmi kedvezmény 30 év alatti első lakásvásárlónak"

Lehet, de a kedvezményes összeg alapja is az ingatlan ára, amit meg majd ők jól (mármint nekik jól) eldöntenek...

Járj utána a dolgoknak, számolgass, mennyit kell fizetned, és számolj utána, hogy milyen "vételár" alá kell alkudnod a NAV-osokat (mert, hogy lehet ám alkudni). Az érkezésükig minden értéknövelő beruházás számláját rakd el, és tudd bizonyítani pl. képekkel, hogy mekkora romhalmazt vettél meg!

2015. márc. 26. 12:30
 8/21 anonim ***** válasza:
23%
Ha olyan ingatlan veszel, aminek az árát a nyilvántartott jövedelmed, esetleges banki megtakarításod alapján kétségesnek ítélik meg, akkor számíthatsz erre, persze csak ha nem vagy FIDESZ-hez közelálló..... Gyorsan keres a családban olyanokat, akik családi összefogással támogathattak...
2015. márc. 26. 12:55
 9/21 anonim ***** válasza:
87%

Jaj a sok beteg :)

Értékbecslőt küldenek, akinek a szakmája építészmérnök vagy hasonló. Felértékeli az ingatlant. Összehasonlító értékelést készít. Körbenézi a környék kínálatát, és a környékbeli eladásokat.

Megállapít valamit, amit megfellebbezhetsz, vagy kérhetsz részletfizetést, talán 2 évre.

Főleg az ilyen esetkben érdekes mint a tied, ahol családon belül adják veszik, mert kérdéses, hogy milyen fiktív összeget írtatok az adásvételre. HA végrehajtásban, vagy banktól vetted volna, egyből nem lennél érdekes.

Amúgy a NAV ezzel a közösség érdekeit nézi, hogy néhány adócsaló ne károsítsa meg a többségi társadalmat. Például engem. Ahogy én befizetem az adókat és a járulékokat, úgy elvárom, hogy mindenki más kivegye a részét, hogy számomra is könnyebb legyen, és a közteherviselés több előnyét is élvezhessem. Ha javulna az adózási fegyelem, akkor nem az 1 millió mulitrabszolga tartaná el a 9 millió egyéb lakost. (nyugdíjasok, diákok, közalkalmazottakat, és az adócsaló vállalkozókat )

2015. márc. 26. 14:52
 10/21 anonim ***** válasza:
Persze, hogy megtehetik, rengetegen próbálnak csalni az illetékkel. Egyik szomszéd 18 millióért adta el papíron a házat, kijöttek felbecsülni, a végén kiderült az árát 30 millióban állapították meg.
2015. márc. 26. 20:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!