Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Ezt megtehetik internetes...

Ezt megtehetik internetes vásárlás során?

Figyelt kérdés

Megrendeltem egy beépíthető sütőszettet. A futár nem hozta a garancialevelet lepecsételve, azon a címen, hogy a dobozban a belső csomagolásban volt. A szolgáltató azt mondja vissza kell a garancialeveelt egy x címre postázni és postafordultával visszaküldik pecsételve. Így jogos? Át kell vennem a csomagot? Mi a garancia arra, hogy vissza is kapom pecsételve?

Mert mire visszaérkezne, addigra már be kellene köttetnem és a szervíz a pecsét nélküli garancialevél nélkül meg ha jól tudom nem köti be igaz?

2010. aug. 25. 07:33
 1/5 anonim válasza:
szerintem ez attól is függ(hogy vissza küldik -e lepecsételve)hogy milyen cégtől,vagy üzletből rendelted meg.
2010. aug. 25. 07:53
 2/5 anonim ***** válasza:

na hát ez is egy a sok netes vásárlás buktatói közül .... én senkinem nem ajánlom, mert ezer hasonló eleme lehet a nem direkt vásárlásnak, szóvallehet, hogy kicsit drágábban veszed meg boltban, de legalább biztosan azt kapod, amit fizetsz

Hát jogilag pedig nem szabályos, amit kérdezel!

Ugyanis hivatkozhatnak arra, hogy nem szakszerűen történt a bekötés, azaz a garancia azonnal érvényét veszti, hiába küldik meg neked azt !!!

2010. aug. 25. 08:16
 3/5 A kérdező kommentje:
Szerintem sem teljesen szabályos, de akkor ha ez esetben nem veszem át a terméket, akkor engem felelősségre vonhatnak?
2010. aug. 25. 08:25
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem kell átvenned a csomagot, ha nem az van benne, amit rendeltél )például hiányzik a lepecsételt garancialevél). Nem a te hibád, az ővék. Ha nem fizetted ki előre, akkor innen semmi problémád. Elővételes esetre meg a jogászok majd mondanak valamit, biztos ők ios olvassák az oldalt.

Attól még hogy nem kell átvenned, átveheted. Az egész a bizalomról szól. Én sokat rendelek interneten, rendszerint ugyanattól a cégtől, és tapasztalatból tudom, hogy ha véletlenül valamilyen probléma adódik, akkor maximális jóhiszeműséggel igyekeznek megoldani. Más cégről viszont ismeretlenül nem mondhatok sem jót, sem rosszat.

2010. aug. 25. 09:22
 5/5 A kérdező kommentje:

Aha, tehát ebben az esetben nem vagyok köteles átvenni a csomagot. Bízni sajna egy idegen cégben nem igazán tudok már a mai világban. Ez az elektropark.hu lenne.

Ha 2 hét alatt sem szállítják le, elvileg minden felelősség nélkül lemondhatom a megrendelést.

Ha jól tudom.

2010. aug. 25. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!