Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mi van, ha nem írom alá az...

Mi van, ha nem írom alá az ingatlanos nyilatkozatát lakásnézéskor?

Figyelt kérdés
Lakást akarunk venni. Megtekintés előtt mindig aláíratnak egy nyilatkozatot, h megmutatták az ingatlant ÉS ha nem rajtuk keresztül vesszük meg a lakást, kötbért kell fizetnünk. És ha nem írom alá? nem tudom megnézni a lakást?
2015. márc. 24. 21:27
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
71%
vagy pont ennyiért akarták eladni, mint amennyiért végül megvetted és végül téged húztak be :)
2015. márc. 25. 14:03
 12/21 anonim ***** válasza:
50%
Lehet. Akkor jó vételt csináltam, és bután aláárazták.. ;)
2015. márc. 25. 14:57
 13/21 anonim ***** válasza:
Hát nem hiszem, hogy a féláron vásárló lett átverve. Nekünk is csinált ilyeneket, hogy megnéztük a lakást, egy tök normálisnak tűnő család mutatta meg, kijöttünk, elmentünk két lépcsőházzal arrébb az ingatlanos meg közölte, hogy ha tetszett, akkor pofátlanul alacsony árat is ajánlhatunk, mert sürgős lenne eladniuk ugyanis válnak, utálják egymást de egyik se tudja kifizetni a másikat. Máshol közölte, hogy már mindegy az eladónak csak vigyék, mert minden számlával hiteléve tartozik, hogy ha jól lealkudva is de el tudja adni talán marad neki is valami, úgyhogy ne szégyellősködjünk úgyis bele fog menni a szar ajánlatba is meg ilyenek. Holott magunktól eszünkbe se jutott volna, hogy milyen alacsony árat is lehetne ajánlani érte, mert nem szar lakások voltak, csak szar helyzetben voltak az eladók..
2015. márc. 28. 01:31
 14/21 A kérdező kommentje:
:( szomorú, hogy megbízza az ingatlanost az eladó, fizet neki!!! és cserébe jól kijátssza őt :(
2015. márc. 28. 14:43
 15/21 anonim ***** válasza:
11%

Ez nem így van!

Ha kevesebb az ár,akkor az ő jutaléka is kevesebb!

2015. márc. 28. 14:57
 16/21 anonim ***** válasza:
65%
De legalább VAN jutaléka! Ha nem tolná le a gatyáját, illetve jobban mondva az eladó gatyáját, nem lenne neki!!! Tehát egy féreg!
2015. márc. 28. 15:00
 17/21 anonim ***** válasza:

"Ez nem így van!

Ha kevesebb az ár,akkor az ő jutaléka is kevesebb!"

És szerinted mi a jobb? Ha minél többet elsózza Ő nyomott áron, vagy ha mondjuk a másik iroda sózza el előbb, esetleg más nem sózza el az orra előtt, de többért neki se sikerül és még kevesebb jutalék sincs. Hát nem is tudom. Szerintem neki az a jobb, ha a lakás bármiáron de elmegy, nem az, ha az, ha tartjuk a magasárat, de hónapokig semmit sem lát belőle.

2015. márc. 28. 15:29
 18/21 anonim ***** válasza:
Az egyetlen normális kifizeti mód az lenne, hogy én, mint eladó ennyit akarok kapni érte, mert ennyiért hirdetem, és te, mint közvetítő, ha többért adod el, a különbség fele a tied lehet!
2015. márc. 28. 15:42
 19/21 anonim ***** válasza:
Hát attól függ. Az a baj viszont, hogy az eladók se mindig tudják megítélni, hogy mégis mennyit is akarhatnak kapni érte. A szomszéd lépcsőházban 3 ÉVE árulnak egy lakást, ugyanannyiért, mikor melyik irodánál és nem fogják fel, hogy nem fogja annyiért megvenni senki. A durva az, hogy nem laknak benne, ki sem adják, de ki vannak akadva, hogy ugye hiába van lecsavarva a fűtés de távfűtésnél akkor is télen jóval több a díj, mint a nyári alapdíj, ott a közös költség meg ilyen szarok, amit folyamatosan fizetnek, miközben évek óta próbálják eladni a lakást (amiben SEMMI extra sincs) tök drágán, de senkinek nem hiszik el, hogy engedni kéne. Körülöttük meg folyamatosan pörögnek a lakáseladások párszáz ezerrel olcsóbban. Mondjuk egy ilyennel minek foglalkozzon az ingatlanos, ha látja, hogy amennyit a vevő akar, azt egy hülye se fogja kifizetni, nem hogy többet, hogy neki is legyen jutaléka?
2015. márc. 28. 16:23
 20/21 anonim ***** válasza:
65%

"Mondjuk egy ilyennel minek foglalkozzon az ingatlanos"

Pontosan!!! Így legalább lenne hasznod az ingatlanosokból, mert megmutatnák, hogy mennyi az ingatlanod reális ára.. Ha túl drágán árulnád, senki nem szerződne veled. Kialakulna a piaci egyensúly.

Már bocsánat, de az nem szolgáltatás, hogy helyettem felteszik a lakásom képét az ingatlan.com-ra... Pedig ma ennyit tesznek az ingatlanosok. Semmi mást. Semmit. Mindezt mondjuk 4%-ért, ami egy lakásnál 400.000,- forint... Aztán még le is alkudja a vevő helyett... Menjenek a búsba! Hulljon a férgese, játszd ki őket, ahogy csak tudod!

2015. márc. 28. 20:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!