Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mi van, ha nem írom alá az...

Mi van, ha nem írom alá az ingatlanos nyilatkozatát lakásnézéskor?

Figyelt kérdés
Lakást akarunk venni. Megtekintés előtt mindig aláíratnak egy nyilatkozatot, h megmutatták az ingatlant ÉS ha nem rajtuk keresztül vesszük meg a lakást, kötbért kell fizetnünk. És ha nem írom alá? nem tudom megnézni a lakást?
2015. márc. 24. 21:27
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
nem mutatja meg
2015. márc. 24. 21:43
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Akkor nem fogja megmutatni,mert elveszti a jutalékot,ha "megkerülöd".
2015. márc. 24. 23:07
 3/21 anonim ***** válasza:
76%
Hát ez furcsa, legalább 30-at néztünk meg két éve, mindig aláírtuk, de minden kötelezettség nélkül. A megtekintőlap nem azonos az előzetessel, amikor leteszed az ár 1%-át.
2015. márc. 25. 00:52
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
3. Ez mindig az ingatlanos megbízójának szól. Ezzel igazolja az ingatlanos,hogy ő vitte a vevőt,és ez alapján kérheti a pénzt.
2015. márc. 25. 01:04
 5/21 anonim ***** válasza:
67%

"ÉS ha nem rajtuk keresztül vesszük meg a lakást, kötbért kell fizetnünk."

Ezt a kötbért hozzámondja, vagy rajta is szerepel a lapon, amit aláírsz. Új lehúzás van terjedőben, hogy már a vevő is fizet??? Én még ilyenről nem hallottam. Ha ez is szerepel a papíron, amit alá akar íratni veled, akkor húzd át ezt a részt, és csak azt írd alá, hogy megtekintetted a lakást. Nehogymár még téged is leraboljanak...

2015. márc. 25. 10:23
 6/21 anonim ***** válasza:
71%

5. Az fizeti a kötbért aki megbízza az ingatlanost akkor ha átbaxa.!

Példa: Keresek egy X márkájú veterán autót,te azt mondod tudsz ilyet és X összegért lezsírozod nekem a tulajjal,hogy nekem adja el és összehozol vele. Én bele egyezek,de csak akkor fizetek neked,ha létrejön a biznisz! Belemész,találkozunk a tulajjal,de lefikázom a gépet és nem veszem meg,és nem fizetek neked! Majd,miután távoztál,felhívom a pasit,hogy meggondoltam magam és kell a gép. De persze neked nem adnám oda a pénzed! :) Te mit reagálnál?

2015. márc. 25. 11:43
 7/21 A kérdező kommentje:
arra vonatkozik a kötbér, hogy ha az ingatlanos kikerülve venném meg a lakást, akkor kellene fizetnem
2015. márc. 25. 13:09
 8/21 anonim ***** válasza:
78%
Így van,írd alá és ne verd át,ennyi.
2015. márc. 25. 13:12
 9/21 anonim ***** válasza:
4%
Írd alá álnévvel. Személyi pont nem lesz nálad. Ennyi.
2015. márc. 25. 13:14
 10/21 anonim ***** válasza:
25%

Az is megoldás, hogy a haverodat csak elkíséred. Ő nézi meg hivatalosan, te meg majd megveszed...

Az ingatlanos jellemzően egy féreg. Nálam ott húzta ki a gyufát, amikor előadta, hogy az eladó ugyan 3.9-ért hirdeti a telket, de ő tudja róla, hogy meg van szorulva, ezért szerinte féláron is odaadja... Na te roh.dék, mondom! A megbízód ellen beszélsz? Tanuld meg, hogy nem sz.runk oda, ahol eszünk! Megkerültem. És megvettem féláron a telket..

2015. márc. 25. 13:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!