Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Honnan tudom, hogy a téli...

Honnan tudom, hogy a téli hidegben szétrepedt a vízvezeték a fűtetlen házban?

Figyelt kérdés
Házvásárlás előtt állunk és nem vagyok biztos benne, hogy az előző tulaj télire elzárta a vizet a házban.
2015. febr. 5. 16:56
 1/8 anonim ***** válasza:
Ezt nem tudhatod, ezért célszerü a szerzödésbe belefoglaltani, hogy az ilyen jellegü károkat amik egyértelmüen az ö hibájából történtek - az eladó köteles megtéríteni és a vételár egy részét letétbe tenni ezek javítására.
2015. febr. 5. 17:06
 2/8 A kérdező kommentje:
De előbb-utóbb tudni fogom, honnan: csőtörés lesz? Rosszabb esetben nem látom, hogy hol szivárog a víz, csak a vízóra számlál folyamatosan? Fel kell törni a padlót, hogy megtalálja a vízszerelő a repedést?
2015. febr. 5. 18:30
 3/8 anonim ***** válasza:

Ráengeded a nyomást, elzársz mindent, és megnézed van-e víz fogyás. Körbesétálsz, fülelsz, nézegetsz, hogy merre is futnak a csövek. Hol megy be a házba, hol haladnak a csövek a falon kívül.

Órák múlva ránézel a vízórára, másnap ismét.

2015. febr. 6. 11:03
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

A ház megvásárlása előtt nem tudnám kideríteni, ugye?

2015. febr. 6. 11:51
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem próbáltad megkérni az eladót?

Amúgy a jótállás házra is vonatkozik.Rejtett hibákra különösen. Erről az ügyvéd tud felvilágosítást adni.

Én adásvételibe külön beleraknám. Van egy átadás átvétel pont, és addig visszatartanék fél millát. Átadáskor pedig letesztelném.

2015. febr. 6. 12:28
 6/8 anonim ***** válasza:
Amúgy egy jó nyílászárókkal rendelkező legalább 30 centis falazattal rendelkező ingatlanban soha nem megy a hőmérséklet fagypont alá. Még a legnagyobb kinti mínuszokban sem.
2015. febr. 6. 13:48
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem a fenét. Az örökölt vályogházban legalább 60 centisek a falak, de a falban menő cső is fagyott már el (el volt zárva, csak leengedni nem lehetett akkor még), meg beltérben az ott tárolt krumpli meg alma is fagyott már meg nem egyszer.

Ehhez persze nem elegendő ilyen pár napos -10 fok, hanem az kell, hogy legalább egy hétig éjszaka -15-20 legyen, és nappal se menjen pluszba. Ez nem minden télen fordul elő.

2015. febr. 6. 19:14
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
2015. febr. 6. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!