Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ingatlan megmutatásánál mikre...

Ingatlan megmutatásánál mikre kell készülni?

Figyelt kérdés

Ha mondjuk szeretne előleget fizetni. Sima A4esre írunk egy szerződést? Mi kell álljon benne?

Mi egyéb dolog lehet amire készüljek?

Köszönöm.

2015. jan. 29. 13:21
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Góglizz kicsit, rögtön találsz letölthető/kinyomtatható szerződésmintákat. De én jobban bíznék ügyvédben, ha jól tudom 0,5-1%-ot kérnek el.
2015. jan. 29. 13:40
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Előleget, foglalót is csak ügyvéd előtt szerződéssel!!!!!
2015. jan. 29. 14:00
 3/6 A kérdező kommentje:

Értem. Tehát ha előleget szeretne akkor is max azt beszéljük meg hogy mikor megyünk az ügyvédhez.

Tehát akkor gyakorlatilag semmivel sem kell készülnöm ha jól értem.

2015. jan. 29. 14:57
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Mi ingatlanossal adtuk el a lakást. A vevő akkor ott helyben egy szándéknyilatkozatot írt alá, amiben vállalta, hogy x napon belül szerződést kötünk az ingatlan vételére, y Ft előleg/foglaló átadása mellett. A többit utána az ő ügyvédje intézte a miénkkel egyeztetve.
2015. jan. 29. 15:12
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Én ingatlanossal adtam el házat. Ártárgyalás volt az irodában, szándéknyilatkozat, letettek 1%-ot. Egy hét múlva ügyvédnél kötöttük meg a szerződést. Akkor kifizették a vételár 10%-át. Mindezt ügyvéd előtt, belevéve azt, mennyi a vételár, három részletben fizetnek, 60 napon belül kell kiköltöznöm. Semmilyen sajtpapír nem érvényes, KIZÁRÓLAG AZ ÜGYVÉDDEL KÖTÖTT ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉST FOGADJA EL A NAV! Ingatlanos cég ügyvédje is jó, 70-80 ezret kell fizetni, de ezért az átírástól a földhivatalig, NAV-ig mindent elintéz.
2015. jan. 29. 21:27
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Ja és még annyit, ha a vásárolt házba beköltöztök, ki kell cserélni a lakcímkártyát az önkormányzatnál. De KIZÁRÓLAG akkor cserélik ki, ha bemutatod az ügyvéd előtt kötött, oldalanként vevő, eladó és ügyvéd (ha volt ingatlanos, általa is) aláírt érvényes adásvételi szerződést.
2015. jan. 29. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!