Házvásárlásnál (vidék) mi minden marad a házban?
Pl. amerikai konyha esetén a konyhabútor, beépített konyhai gépek, a lakásban a függönykarnisok, fürdőszobában a tükör, ilyesmiket magával visz az eladó vagy marad a házban?
Még nem tudtuk belülről megnézni a kiszemelt házat, ezért kérdezem.
NEm, amit a második ír téves. SEMMILYEN berendezés nem marad alapvetően, sem fürdőszobai, sem konyhai (főleg nem a gépek...), ez megegyezés kérdése. Ahogy a karnisok sem (maximum a beépített sín...), a tükrök semmiképpen és a függönyök sem szinte soha.
Megegyezhettek arról, hogy ennek egy része marad, de az az árat is emeli.
"3! Te egy adott helyre méretre készített konyhát a beleépített gépekkel együtt kibontanál és vinnéd magaddal? Én nem tettem, nem láttam értelmét. "
Sokan szoktak. Egy min. 2-3 milliós konyhát nehogy már otthagyjak. Ha igen, akkor felárért. Gépekkel meg ne is részletezzük mennyivel többet ér... meg még mit nem.
kizárólag az marad hivatalosan, ami a ház üzemeltetéséhez szükséges.(vízcsap, kapcsoló, mosdó, kád....)
a többi nem képezi a ház részét. egy beépített mosogatógépet máshol is belehet építeni és nélküle működik a ház is.méretre készített szekrényeket általában nem szokták, nincs értelme elvinni. de általában ezekben megegyeznek a felek és az árat is ezzel szabákják meg.
"#6-osnak üzenném: ha van egy beépített konyhabútor, ami nagyjából csak az adott helyre jó, akkor azt illik szerintem belekalkulálni az árba. Semmi értelme szétszedegetni, mert ilyenkor mindig csak sérül, és máshol úgysem lesz olyan."
Manapság a konyhabútorok kisebb része beépített, egyre népszerűbbek az olyanok, mint pl. az ikeás vagy más bőtoráruházak fix, elemes konyhái, amit egy egyszerű pultcserével a kedved szerint variálhatsz gyakorlatilag és bármikor vásárolhatsz hozzá más elemeket.
Nyilván ha méretre készített és csak az adott konyhába jó, akkor érdemesebb belekalkulálni az árba, de általánosságban sokan nem szokták. Olyat pedig a legritkább esetben SEM láttam még, hogy a hűtőt, sütőt, főzőlapot, mosogatógépet csak úgy szórakozásból hátrahagyják, mindenféle felár nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!