1 %-ot kér az ingatlanos ügyvédje, nem sok ez?
"Lakást vennék. A vevő? ingatlanost fogadott"
Az eladó kit.mit fogadott azzal ne törődj. Te a vételár fejében jutsz az ingatlanhoz. Az ügyvédet neked kell fogadnod, és a szerződésben ki is kell kötni, hogy teher és követelés mentesen veszed meg az ingatlant. Tulajdoni lap nélkül bele se kezdjetek, de ezt az ügyvéded úgy is megszerzi. Üdv
"Egy jó ügyvéd 50 000 ft-tól kezdődik."
Azért nem a bíróságra jár valami extra ellen harcolni, egy tisztességes adás-vételit egy hülye ügyvéd is tud írni, különben nem tudta volna elvégezni az egyetemet meg letenni a szakvizsgát. A miénk 7 milliós lakásnál 3 éve 30 ezret kért. De ebben még az is benne volt, hogy minden pénz ügyvédiletétbe ment és ő egyenlítgette ki az eladóval az eladó tartozásait, és a maradékot adta csak át neki, mert eladósodott problémás eladótól vettük a lakást, akik a -minimális- foglalót sem arra költötték, amire kellett volna, hiába mondta az ügyvéd, hogy célszerű lenne belőle a legégetőbb követelést kielégíteni, amit már a tulajdoni lapra is felvezettek.
Nekünk csak be kellett menni elolvasni és aláírni, onnantól kezdve ő vesződött csak az eladókkal szegény, pedig volt velük dolga és így is csak 30 ezer volt.
Végülis 70 ezer forintot fizettünk egy 8.3 milliós lakáshoz. Az 1% -ot az ingatlanos mondta (83 ezer), máshol találtunk 70 ezerért is. (Ő nyert). Persze mikor mondtam az ingatlanosnak,hogy találtunk olcsóbbért is, akkor mindjárt tudott volna engedni a 83 ezer forintos árból.
:-)
Jó nem mondom, igényes környezet meg minden fogadott, volt szerződés tervezet nyomtatás, majd a szerződést is 7 pédányban kinyomtatva, meg volt valami ügyintézése is vele, de én úgy gondolom hogy azért tanul annyit, hogy a végén ilyen csókos melói legyenek.
Mert szerintem, bár nem látok bele a munkájába, ez kb 2 órai munka lehet, abszolút lehet sablonból dolgozni, meg talán 2x elmegy a hivatalba, aztán ennyi.
Meg fenntart egy irodát + asszisztenst.
A fene tudja, lehet én is ennyit kérnék, ha már ennyit tanultam volna és ingatlanos ügyvéd lennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!