Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Megállapodtam az eladóval, és...

Megállapodtam az eladóval, és eladta másnak! Megteheti?

Figyelt kérdés
Szóban megállapodtunk, hogy enyém a lakás, már megvan a készpénz, most hívom, hogy mi a helyzet a tulajdoni lappal, erre közli, hogy bocs, de valaki többet ígért. Szerződést még nem írtunk.
2014. szept. 29. 18:51
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, az eladónak a foglalóig joga van elállni ha jobb ajánlatot kap vagy nem szimpatikus az arcod stb.
2014. szept. 29. 18:54
 2/10 A kérdező kommentje:

És mi van ezzel?

"Szóbeli szerződések:

Szóbeli szerződésről akkor beszélhetünk, ha a felek szóban kifejezetten megállapodtak abban, hogy egymással szerződést kötnek, és ennek lényeges elemeit is megbeszélték.

A szóbeli szerződések esetén az okozhat problémát, ha később valamilyen nézeteltérés van a felek között, hiszen ilyenkor a szóbeli megállapodás pontos tartalmát kellene rekonstruálni a kérdés eldöntéséhez. Ez történhet tanúkkal, vagy a megállapodás egyéb körülményeinek vizsgálatával, melyből következtetés vonható le a megállapodás létrejöttéről, vagy annak elmeiről."

2014. szept. 29. 18:55
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem tetted le az 1%-ot, akkor eladhatja másnak. Ha letetted a 10%-ot és van ügyvéd előtt kötött szerződés, az megint más eset.
2014. szept. 29. 19:03
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Hiaba van szobeli szerzödes,ha nincs ra tanu,akkor nyilvan te A-t fogsz mondani,ö meg B-t.Csak foglalo eseten nincs joga masnak adni.
2014. szept. 29. 19:06
 5/10 anonim ***** válasza:
foglaló esetén is adhatja másnak, csak akkor a foglaló duplán jár vissza. előlegnél nem tudja eladni másnak.
2014. szept. 30. 07:12
 6/10 anonim ***** válasza:

Ha a dologból valami konkrét károd származott, és van tanúd a szóbeli megállapodásra, akkor beperelheted a károd miatt.

De a lakást eladhatta.

2014. szept. 30. 22:52
 7/10 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy párhuzamosan több vevővel tárgyalt, csak a másik valóban le is tett egy kis pénzt elé mielőtt te bármit léphettél volna. Én is 1 hét alatt vettem a házat. Hétfőn megnéztem, kedden lefoglalóztam, pénteken aláírtuk a az adásvételit az ügyvéddel, szombaton megkapta a full zsét, én meg a kulcsokat. Mindenki örült.
2014. okt. 1. 23:39
 8/10 anonim ***** válasza:
Én néhány nap alatt vettem, pénteken megnéztem, rögtön le is foglalóztam, kedden aláírtuk a szerződést, letettem a 10%-ot, rögtön alá is írtuk. Aztán átirattuk a víz-, villany- és gázórát, megkaptam a kulcsokat és már költözhettem is.
2014. okt. 2. 10:57
 9/10 anonim ***** válasza:
Egy dolog, ha valaki több vevővel tárgyal, meg egy másik, ha fixre megállapodnak a felek, és akkor a vevő mondjuk felbontja a hosszú lejáratú lekötését, így elesve a kamat nagy részétől, aztán felmondja az albérletét, ahová a tulajdonos új lakót fogad, tehát a másik albérletbe költözés pénzbe kerül, stb. Nagyon nehéz a bizonyítás, de ilyen esetben elvileg lehet kártérítést kérni a vevő(jelölt)nek.
2014. okt. 3. 07:06
 10/10 anonim ***** válasza:
Vannak olyan esetek , amikor csak az írásbeli szerződés az érvényes. Ilyen pl.a munkaszerződes vagy ingatlan adás vétel. Szóval itt szóba se jöhet más szerződés.
2014. okt. 5. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!