Megteheti ezt? Lakunk egy albérletben a párommal és a lányommal. Hétvégén elaludt a gázcirkó, és utána sem fűtött jól, ezért péntekre kihívtunk egy gázszerelőt, hogy nézze meg. Csütörtök este beriasztott a szénmonoxid érzékelő.
Feljelentheted a birtokvédelemnél,ha van szerződés köztetek.Ha nincs akkor nincs amit tegyél.
Ha van szerződés amiben ő adja nektek a lakhatást akkor biztositania kell h lakható legyen,ami nyilván most már nem az...gonadatlanságból való veszélyeztetettség,,,de mindennek semmi értelm,őt megbüntetik,de neked kell mihamarabb meleg lakásba menekülj.
Ha nem tesz semmit, akkor keress egy másik albérletet. Tudom nem könnyű, de az egészségetek fontosabb.
A szétégést, a nem szigetelt kéményt, a szétrepedt testet te hogy tudod tönkretenni? fenyegesd meg, hogy ha akármilyen baja lesz a lányodnak (( nem tudom hány éves) vagy a család bármely tagjának fel fogod jelenteni. Akár kiskorú veszélyeztetésért. Másold le a papírt amit kaptál a szerelőtől, tedd el. Ez egy későbbi bizonyításhoz még jól jöhet.
A bérbeadó kötelessége a lakhatás feltételeit biztosítani. (Feltéve persze, hogy írott szerződésetek volt az albérletről.) Neked a fűtést szerelni, szereltetni csak megállapodás, megbeszélés alapján szabad.
Ha nem tettél bármi olyat, ami alapján elmarasztalható vagy, akkor fenyegetheted a tulajdonost a birtokvédelmi eljárással, de ez nem egy nagyon gyors dolog, 30 nap a határidő, és ez még hosszabbítható is. Azaz fenyegetésnek megteszi, de valós eljárásnak nem igazi. Meg kell állapodnotok valahogyan.
Itt van leírás az eljárásról:
A kérdés: Tudott a tulajdonos arról, hogy baj van a kazánnal és szerelőt hívtok hozzá? Volt beleszólása, hogy kit hívjatok? Ha nem, akkor tényleg simán a nyakatokba varrhatja kb, ez van.
Lehet perelgetni, de szerintem 50-50, hogy ki kerül ki ebből "győztesen", csak fölösleges pénz és idő.
Szerintem ilyet senki nem mondott. Mindenki azt mondta, hogy a tulajdonos kötelessége megszereltetni és ellenőriztetni, tehát nem saját kútfőre kellett volna szerelőt hívni, hanem a tulaj beleegyezésével/tudtával, hogy akár szabadon eldönthesse kit hív ki.
A tulajdonosnak kötelessége biztosítani, hogy a lakás lakható (fűthető) legyen, de mostmár se te nem tudod igazolni a szavad, ha csak nem olyan komoly problémák vannak, amiről lerí, hogy "nem el lett rontva", sem a tulaj. Én nem mennék bele jogi útba, csak macera, inkább elköltöznék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!