Melyik ingatlanirodát ajánlanátok Pesten lakásvásárláshoz? Dunahouse, otthoncentrum, balla ingatlaniroda?
Nagy iroda, a legnagyobb jutalékkal. És vajon miért váltakoznak ott az ingatlanosok? Azért mert jól meg tudnak élni abból, amit keresnek.
Nem elterjedt, hogy elégedettek a Duna House ügyfelei.
Miről beszélsz? A Duna House 3 %-ot kér? Ezt honnan szeded, mert ez egy nagy kamu. Még áfa nélkül is kevés, ha kizárólagosság is van.
A kizárólagosságnál figyelembe kell venni, hogyha a tulajdonos adja el az ingatlanját, akkor is ki kell fizetni a jutalékot, ha a lejárat előtt értékesíti. Érdekes nem?
Itt utána lehet olvasni a szerződésnek, ahol szó sincs 3 %-ról.
Egyébként miért hajtasz annyira a Duna House mellett?
Biztos, hogy ott dolgozol, kár tagadni.
A kis irodák nem kérhetnek ennyi jutalékot, mert akkor meg sem tudnának élni.
Ismerek olyan kis irodát, ahol a jutalék bruttó 3 %, és tisztességes módon végzik a dolgukat. Igaz, nem Budapesten van.
Nem tudom, hogy aki előzőleg reklámozta a saját oldalát, azok mennyiért dolgoznak, de tudom, hogy biztosan nem olcsóbb, mint aki nekem segített 3 ingatlanom (nyaraló, lakás, családi ház)eladásában.
Az ingatlanos, akivel a mai napig tartom a kapcsolatot, nagyon kedves, segítőkész, megbízható és ráadásul a legolcsóbb.
Ezt azért mondom, mert megkerestek a házam eladásával kapcsolatosan másik irodától, hogy ők is árulnák a házamat. Egy kisebb budapesti iroda volt. Ők azt mondták, hogy 4 % + ÁRA. Sokalltam, de azt mondták, hogy ráteszik a ház árára, amit szeretnék. Sajnos annyiért árulták, mint az olcsóbb ingatlanos, ezért probléma is volt velük.
Megbíztam őket is, de nagyon csalódtam bennük. Még jó, hogy nem kellett nekik fizetni.
Az a baj, hogy a legtöbb ingatlanosra az jellemező, hogy erőszakosak, még a helyet sem ismerik, ahol árulnák a házakat, és a kedvesség hiányzik belőlük. Az csak addig van, amíg a szerződést alá nem írjuk.
Nekem az volt a szerencsém, hogy az ingatlanos, aki legelőször megkeresett a nyaralóm eladásával, látszott, hogy hozzáértő, ezért bíztam meg a lakásom és házam eladásával is.
Ha eladnám a mostani házamat, akkor biztosan nem keresnék másik ingatlanost, mert vele maximálisan meg voltam elégedve.
Én nem reklámozni szeretném, hanem leírni, hogy igenis van olyan ingatlanos szakember, aki jóval olcsóbb a többi ingatlanosnál és megbízható, kedves, és ráadásul hétvégén is este 9 óráig elérhető.
Egy jó ingatlanost egymásnak ajánlják az emberek.
Én a Balla ingatlanról hallottam, hogy hazudoznak össze-vissza. Például a Tópark lakóparknál ígértek sűrűn közlekedő BKV buszokat, aztán lett belőle ritkán közlekedő Volán busz, ráadásul az ígértnél egy kicsit messzebbi megállóval. A garázs ára pedig az ígért 2 millióról felszökött 4 millióra. Az utcai parkolóhelyekért pedig 2 milliót akartak kérni.
Az ilyen ígérgetéseket nem szabad elhinni. Ha nincs beleírva a szerződésbe, hogy milyen gyakran és honnan fognak buszok járni és mennyibe fog kerülni a garázs (márpedig ilyenek nem szoktak benne lenni), akkor az kamu habbal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!