Mi az ingatlaniroda értékesítési stratégiája, hatékonyabb mintha én foglalkozom komolyan az eladás marketingjével?
Én ugyan nem vagyok ingatlanos, de van családtagom, aki igen.
A közhiedelemmel ellentétben nem elsősorban a kiemelt hírdetési helyek miatt lehet sikeresebb irodán keresztül hírdetni, hanem a személyes megkeresések okán. Tehát, ha jó az ingatlanos, és az iroda, viszonylag sok érdeklődő ügyféllel rendelkeznek, akiknek a preferenciáik azonosak pl. a te ingatlanoddal, de nem is gondolnak arra, hogy erdő mellett akarnak lakni. Ezért egy becsületes és jó ingatlanos (fehér holló) miután az érdeklődő vázolja az elképzeléseit, ajánlja a te ingatlanodat. Készült erről felmérés is, így kel el a legtöbb ingatlan az irodákon belül.
A másik, hogy becsületes és megfelelő irodánál SOHA sem az eladó fizeti a jutalékot, hanem a vevő. Egyetlen, amit kérhetnek a kizárólagos hírdetés (csak ők adhatják el, ha mégis te adod el x összeget le kell nekik pengetni), szerintem normális iroda nem is foglalkozik kizárólagossággal.
Szerintem a ti esetetekben érdemes lenne egy kisebb, kerületiés egy nagyobb irodát megbízni. Elvileg nektek ez egy filléretekbe nem kerül, el kell mondani, h mennyit szeretnétek kézhez kapni, arra pakolják rá a jutalékukat (azt majd ők kimatekolják), mindent meg lehet beszélni (le fogják vinni a jutalékot, főleg a kis irodák, hogy eladható legyen a házad), ha pedig másképp gondolják, másokat kell megbízni.
Többek közt azért jó (normális) irodát alkalmazni még, mert az energiatínúsítványtól kezdve, a földhivatolon át, a szerződés ügyvédi költségeit átvállalják, így neked nincs ezekkel gondod.
Huhh, nagyjából ennyi.:)))
Ha tényleg komolyan foglalkozol vele és jól is csinálod, akkor az ingatlanosnak csak egyetlen előnye van: ha valaki hasonló házat keres nála, de az mégse tetszik neki, akkor ajánlhatja a tiéd.
Egyébként nagyjából annyit tud, hogy rengeteg hirdetést ad fel, jól megszövegezve, jó képeket készítve. És persze egész nap bármikor tudja őket vinni megmutatni a házat.
Ezeket persze te is megcsinálhatod, de az emberek többsége képtelen akár egyetlen normális képet is készíteni a házáról. Na nekik jól jön az ingatlanos segítsége.
Az ingatlaniroda annyival tud többet nálad , hogy adatbázisa van , tehát vannak vevői .Neked nincsenek , meg kell őket keresned.
A probléma az ingatlanosokkal a magas jutalék és az , hogy nem azzal foglalkoznak , hogy felsrófolják az árat a vevőnél , hanem inkább az eladó oldaláról akarják lenyomni az árat.
Ha jól eladható az ingatlan , akkor érdemes kihagyni őket , egy eladó tábla az ablakban ér annyit mint egy fél ingatlanos....
Ha meg nem megy el pár hónap alatt , akkor jöhetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!