Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ingatlan vásárlás faktor cégtől?

Ingatlan vásárlás faktor cégtől?

Figyelt kérdés

Adott egy kiszemelt ingatlan amellyel kapcsolatban a következő furcsaságok vannak, amelyek együttesen adnak okot gyanakvásra.

1. Csak egy ingatlanos hirdeti (ez ritka!), akinek az egyik email címében egy faktoring cég szerepel, de egy ingatlan közvetítő cég is ott van a hirdetésben. (mindkét cég ugyanazon személy érdekeltségébe tartozik)

Ez még nem is fura, mert kapcsolt vállalkozásként logikus a két cég együttműködése.

2. Az ingatlanban bérlők laknak ez oké van ilyen

3. Az ingatlanossal megbeszélt időpontra rajta kívül nem a tulajdonos, hanem annak egy barátja jött mondván hogy a tulaj vidéki és nem ér rá ezzel foglalkozni.

4. a lakás megmutatásakor ott voltak természetesen a bérlők akiknek állítólag x dátumig szól a bérleti szerződés (kb májusig) és kicsit furák voltak

5. az ingatlanos és a tulaj barátja szerint sürgős az eladás, mert faktoring cég felé tartozás van és a vételár kb 3/4-ét is feléjük kell utalni.

Ügyvéd - tulajdoni lap lekérés lesz a következő lépés de nekem fura ez az egész.

2014. márc. 11. 22:41
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Nem kell megsértődni, ha mindenki óvatosságra intett, nagyon sok a csaló és gazember az ingatlanpiacon. Olyat is hallottam, hogy hivatalos ingatlanirodában a szerződéskötésnél a vevő kijelentette, hogy nem készpénzzel vagy banki átutalással fizet a házért, hanem lakásokat ad cserébe. Azonnal kidobták és feljelentették, mint kiderült, a lakásokat csalással szerezte. Ez is benne van a pakliban.
2014. márc. 16. 11:33
 12/13 A kérdező kommentje:
Kérdező vagyok. Egy év is eltelt mióta beköltöztünk az említett lakásba. Simán ment az ügylet, teljesen a nevünkön van stb. Úgyhogy kellő körültekintés mellett működik a hasonló ügylet.
2015. jún. 25. 07:09
 13/13 Szoszi85 válasza:
kedves kérdező, írtam neked privátba!
2016. máj. 9. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!