Ingatlan vásárlás faktor cégtől?
Adott egy kiszemelt ingatlan amellyel kapcsolatban a következő furcsaságok vannak, amelyek együttesen adnak okot gyanakvásra.
1. Csak egy ingatlanos hirdeti (ez ritka!), akinek az egyik email címében egy faktoring cég szerepel, de egy ingatlan közvetítő cég is ott van a hirdetésben. (mindkét cég ugyanazon személy érdekeltségébe tartozik)
Ez még nem is fura, mert kapcsolt vállalkozásként logikus a két cég együttműködése.
2. Az ingatlanban bérlők laknak ez oké van ilyen
3. Az ingatlanossal megbeszélt időpontra rajta kívül nem a tulajdonos, hanem annak egy barátja jött mondván hogy a tulaj vidéki és nem ér rá ezzel foglalkozni.
4. a lakás megmutatásakor ott voltak természetesen a bérlők akiknek állítólag x dátumig szól a bérleti szerződés (kb májusig) és kicsit furák voltak
5. az ingatlanos és a tulaj barátja szerint sürgős az eladás, mert faktoring cég felé tartozás van és a vételár kb 3/4-ét is feléjük kell utalni.
Ügyvéd - tulajdoni lap lekérés lesz a következő lépés de nekem fura ez az egész.
Ez a csaló lakásmaffia módszere! Eszedbe ne jusson bármit is fizetni! Sőt, felejtsd el ezt az egészet.
A 3. pont különösen gyanús, olyan nincs, hogy a VALÓDI eladó nincs ott, amikor egyeztetett időpontban érkezik a vevőjelölt.
Azonnal ki kellene kérni a tulajdoni lapot, tuti, hogy egyik sem tulajdonos, hanem valami nyomorultat becsaptak és már valami tyúkólba vagy a hajléktalanok között él, ha egyáltalán él még. Ügyvéded van? Azt sűrgősen szerezzél, ennek az egésznek szaga van.
Hogy lásd a másik oldalt is:
vidéken próbálok eladni egy lakást. Még ha időm lenne is, akkor sem megyek le kirándulók kedvéért (kirándulók=első megnéző, keresgélő), adtam egy kulcsot a szomszédnak, onnan tudják elkérni az ingatlanosok. Mivel többel is szerződtem, többen is hirdetik. Ha kizárólagosra szerződtem volna, csak egy iroda hirdethetné. A sürgős eladás elég jó tárgyalási alap NEKED!!;) Ha megállapodtok, vagy a te ügyvéded írja a szerződést, vagy ha az eladó ragaszkodik a sajátjához, vidd el a tiédet is. Olcsóbb a tiszteletdíjára kiadni pár tízezret, mint bukni pár milliót, szerintem.
Köszönöm a hozzászólásokat, de azért az evidenciákat hagyjuk, pláne hogy oda írtam hogy ügyvéd - tulajdoni lap a következő lépés és nyilván mint vevő én hozom az ügyvédet az ügylethez.
Engem a buktatók érdekelnének.
1. Átküldték a bérleti szerződést, amelyben határozott időtartam szerepel. Kisgyerekesek... ki lehet őket rakni valóban a bérleti szerződés végén ha már tulajdonba kerültem? Mi van ha van másik szerződés is amiről nem tudunk?
2. Megküldték a faktoros értesítést, hogy meddig mennyit kell kifizetnie a tulajnak hogy lekerüljön a jelzálog. Itt nem értem, hogy a faktor cég miért érdekelt abban, hogy határidőre megkapja a pénzt? Mert ha nem kapja meg átszáll rá a tulajdonjog ami kb 40% al nagyobb érték mint a tartozás... Márpedig a faktorosok mondták hogy segítenek az eladásban, mert érdekeltek... Nem értem.
3. A tulajdonosok megbízták egy megbízási szerződéssel azt aki odajött mutogatni a lakást, sőt a megbízásban az is benne van, hogy az ingatlant is értékesítheti... Ezt nem hiszem, hogy ilyen okiratba lehetne foglalni. Nyilván csak a tulajdoni lapon szereplő tulajdonostól vagyok hajlandó venni bármit.
"3. A tulajdonosok megbízták egy megbízási szerződéssel azt aki odajött mutogatni a lakást, sőt a megbízásban az is benne van, hogy az ingatlant is értékesítheti... Ezt nem hiszem, hogy ilyen okiratba lehetne foglalni. Nyilván csak a tulajdoni lapon szereplő tulajdonostól vagyok hajlandó venni bármit".
Itt van a kutya eltemetve! Nem tulajdonos, de ő adhatja el??? Lakásmaffia! Nem ez lenne az első eset. Aztán se pénzed nem marad, se házad, mert elveszi a törvény, nem vagy valódi tulajdonosa.
Nem vagyok naív, éppen ezért időközben alaposan utánajártam. Tulajdonképpen kár volt eddig bármit kérdeznem, mert csak az derült ki, hogy mennyien szeretnek okoskodni tények, ismeretek, tapasztalatok nélkül.
1. A faktor cég közismert és működik nem valami mutyi, így ez a rész nem gáz. Bevett szokás hogy ők hirdetik meg az ingatlanokat és az is hogy x határidő van a tulajdonos és a faktor cég között ami miatt mindkét félnek sürgős az ügy különben jön a végrehajtás ami senkinek nem igazán jó...
2. A megbízott bevonása is érthetővé vált számomra (itt most nem részletezném), de természetesen csakis tulajdonostól veszünk bármit és a legközelebbi mutatásra odahívjuk és persze beszéltem vele is azóta.
3. Addig egy fillért sem fizetünk amíg a bérlők bent laknak, foglalót is maximum ügyvédi letétbe helyezünk.
Úgyhogy köszönöm a "segítséget"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!