Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » A sok embernek miért jó hogy...

A sok embernek miért jó hogy 10-12millióért vesznek egy panel lakást?

Figyelt kérdés
ennyi pénzből már szépen ellehet kezdeni építkezni. Nem jobb ha az embernek van egy biztos téglaháza ami az övé nem kell osztoznia a többi lakóval? gondolok itt a hangoskodásra , és arra hogy kevésbé nyugalmas az élet ott mint egy családi házban. valamint a panelházak statisztikai szempontból sem a legjobbak. És mi van akkor ha a felső szomszédban csőtörés van vagy egyik szomszéd felgyújtja magát a tűz pedig átterjed? na meg az egyik ismerősömtől hallottam hogy a kártevők nagyon szeretik ezeket az építményeket főleg a csótányok. na meg nyáron klíma nélkül kibirhatatlan lehet. számos ellen érv szól a panel mellet. de még is oda költöznek. miért?
2014. febr. 28. 17:29
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
73%

Nem mindenki akar építkezni.

Én ugyan nem panelban, de társasházban lakom. Sokkal kényelmesebb, és eszem ágában sincs kertes házba költözni.

2014. febr. 28. 17:36
 2/13 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem azért, mert a panelt kulcsra készen meg lehet venni. Nem mindenkinek van türelme és ideje építkezni. Nekem is van panellakásom, és aki meglátta mindenki meg akarta venni. Azt mondták azért, mert egy csavart sem kell meghúzni benne, minden "patent". Ebben tényleg van valami.
2014. febr. 28. 18:01
 3/13 anonim ***** válasza:
97%

azert, mert varosban sehol nem kapsz 10-12 millioer telket, amin epitkezhetnel (es akkor meg a hazat el sem kezdted!). igen, van aki varosban akar lakni, es nem 'videken', ahonnan naponta 3-4 orat utazik a munkahelyere oda-vissza.

nem mellesleg ha elkezdesz epitkezni, amig el nem keszul a haz, addig is lakni kell valahol, es nem mindenki tud a rokonoknal lakni (pl. mert nincsenek, vagy messze laknak).

2014. febr. 28. 18:10
 4/13 anonim ***** válasza:
96%

Ennyi pénzért nem tudsz építkezni, és sok ember nem is akar.

Mondjuk én kertesház-mániás vagyok :)

2014. febr. 28. 19:36
 5/13 anonim ***** válasza:
0%

Ha kimész a temetőbe nézd meg a betonból készült többsoros urnatemetőt.

A panellakások is pont olyanok, csak picikével nagyobbak...

Van akinek nincsen igénye normális lakásra.

(Amúgy már régen össze kellett volna dőlnie mindegyiknek, mert csupán 40 évre tervezték őket!)

2014. febr. 28. 22:29
 6/13 anonim ***** válasza:
93%

A kedves utolsó vicces :) Úgy voltak vele hogy 40-50 évig tuti jó lesz, de nem tudhatták, ez előtt nem építettek ilyet. A dolgok mostani állása szerint legalább 100 évig állnak majd.

Az embereknek van igénye a szép és jó lakásra, de a panel olcsó. Egy 2-3 szobás 50-60 nm-es panel pl Kispesten 8 milláért bőven van, egy tégla meg 10-12... sok a difi.

Aki 12 milláért házat épít az varázsló... meg már van egy telke... Itt Pesten egy kisebb 6-700nm-es telek 8-15 milla és az még semmi...

2014. febr. 28. 23:46
 7/13 anonim válasza:
89%
Mi nagyon szeretnénk csaladi hazat, de a mai vilagban ha veszel is egy hazat, azt felujítani stb. Na meg ha elromlik valami nem 2 forint. De főként a rezsi. Csaladi háznál fűtés..se a gáz sem a fa nem éppen olcsó. Míg a panelban az össz rezsit megúszod télen is 50-60-ból. Mi vidéken 5 millióért néztünk ki olyat ami pár éve épült. Járólap, szobákba laminált, mindenhol müanyag ablak. Ki lehet fogni.
2014. márc. 1. 00:02
 8/13 anonim válasza:
90%

Szerintem itthon nem igény vagy nem igény,milyen házban élünk,szimlán nincs pénz álomkastélyt építeni,és ahogy irták,a panel kész,ma a belsőt variálod. Ha volna sok pénzem,építkeznék,de addig is kéne laknom valahol.

Én mondjuk csak 4 emeletesben lakom,12 emeletes az már nekem is zsufolt lenne.

2014. márc. 1. 02:19
 9/13 anonim ***** válasza:

Kedves 7-es! Nem panelban lakom és max 45000ft télen a rezsim! 4főre, 70nm-re!

A kérdésre válaszolva, nem lehet ennyi pénzből felépíteni egy házat!

Használtat viszont lehet venni, csak nincs mindenkinek kedve újítgatni...

2014. márc. 6. 08:45
 10/13 anonim ***** válasza:
93%

Előnyök-hátrányok. :-) Elöljáróban: szüleim panelban laknak, ott nőttem fel, bátyámék is panelt vettek, én egyelőre 8 lakásos tégla társasházban bérelek lakást Budán, jó környéken.

Nagyon jó cikk panel témában: [link]

"10-12millióért ... már szépen ellehet kezdeni építkezni."

Nem igaz, előttem már írták, ennyiből nem lesz házad Budapesten, de gondolom más városban sem.

"panelházak statisztikai szempontból sem a legjobbak"

Tévhit! Földrengést jól bírja, kileng, a merev házak vannak veszélyben (pl. a 100 éves belvárosi bérházak).

"És mi van akkor ha a felső szomszédban csőtörés van."

Beázol, kijön a biztosító, és a biztosító pénzén kifested vagy kitapétázod a lakást. Amit amúgy is meg kell csinálni pár évente - lásd meg a jó oldalát. :-)

"vagy egyik szomszéd felgyújtja magát a tűz pedig átterjed?"

Az nyilván szívás, de ritka. A házra meg rádőlhet egy fa, vagy berohan egy autó a kerítésen át a kertbe.

"na meg az egyik ismerősömtől hallottam hogy a kártevők nagyon szeretik ezeket az építményeket főleg a csótányok."

Szüleim panelban laknak, rendszeresen kijönnek szakik fújni, nincs csótány. Házban egér és hangya lehet.

"na meg nyáron klíma nélkül kibirhatatlan lehet."

Ha szigetelt a panel, akkor elég jó nyáron is. Amúgy kell a klíma, de én pl. téglaházban lakok, és ott is van pár hét nyáron ami vacak. Házban (általában földszinten) ha nincs padlófűtés, nincs az a kellemes hőérzet mint egy emeleti (pl. panel) lakásban.

"számos ellen érv szól a panel mellet. de még is oda költöznek. miért?"

Sok előnye is van, egyet se soroltál fel, és a ház hátrányait se említetted. :-) Olcsón kaphatsz egy sok szobás világos, panorámás lakást. Egy olcsó házból soha nem lesz olyan panorámád mint egy sokadik emeleti panelból. Közelben iskola, óvoda, orvos, bolt, reggel nem kell jó nagy kört megtenni hogy elvidd őket munka előtt, és ha nagyobbak lesznek, akkor se kell hosszú időt ingázással tölteniük a gimibe. Ha Budapesten dolgozol és házat akarsz, akkor sok időt töltesz ingázással, tanulmányok szerint az ingázás nagyban csökkenti a boldogságérzetet. Nincs egér, hangya, nem égetnek szemetet a szomszédban, télen kellemes a hőérzet, nem törnek be hozzád könnyen.

2014. márc. 7. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!