Belemennétek-e egy ilyen ingatlan adás-vételbe?
Szerintem nincs ezzel probléma. Anno mi is így költöztünk és nem volt semmi probléma. Értem azt 1 hónapunk volt kiköltözni, ahogy azoknak a lakóknak is, akiktől mi vettük meg a házat. Így egyeztünk meg, néhányat kellett egyeztetni, hogy a mi házunk leendő lakóinak is jó legyen és a leendő házunk előző tulajdonosainak is megfeleljen a "határidő". Fizetni egyben fizettünk, foglaló nélkül, de készpénzben.
Én úgy gondolom, hogy nincs ebben semmi rossz. Ha kaptok pénzt mentek, ha nem akkor nem, ennyi.
Természetesen semmit ne írassatok át, amíg ki nem fizették a vételárat! Akkor sem, ha erőltetik. Vagy fogalmazok inkább úgy, hogy akkor meg pláne ne, mert ez gyanús.
A pénz átadáskor írjátok meg a hivatalos szerződést. Írja ügyvéd, az a legjobb, ha előtte írjátok alá, tanúkkal. Írjatok arról is papírt, hogy az összeget átvetted, majd ez után az egy hónap alatt intézzétek a tulajdoni papírt.
Onnantól kezdve, hogy a tulajdoni lapon megváltozik a tulajdonos neve, a ház jogilag az övék és gyakorlatilag bármikor kitehet onnan, mert te ott már csak megtűrt személy leszel.
Ha nem vagy tisztában a jogi oldalával ennek, mindenképpen keress fel egy ingatlan ügyekben jártas ügyvédet, ne saját kútfőre csináljátok ezt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!