Ebben az évben (2014) fogok házat eladni, azután úgy tudom, hogy nem kell egy vasat sem fizetnem! De azt nem tudom, hogyha ugyanabban az évben veszek egy lakást, akkor azután a lakás után kell illetéket fizetnem?
Szia!
Szerintem semmit sem adhatsz el vagy vásárolhatsz, hogy egy fillért se kelljen senkinek fizetned.
Ha eladod a házad, azután nem kell illetéket fizetned, mert az a vevőt terheli. Ha a pénzből aztán veszel egy lakást, akkor az illetékfizetési kötelezettség már Téged terhel, plusz a két pénzösszeg közötti pozitív különbség - vagyis többért adtad el, mint amennyiért vetted - SZJA-köteles, amit a 2014-es adóbevallásban kell feltüntetni, az "ingatlaneladásból származó jövedelem" rovatban.
Remélem, segítettem.
az a rész ami téged érdekel nem igazán változott ebbe az évbe..infó:
És ha nem tudom kifizetni, akkor ráteszik a lakásra a jelzálog jogot?
De teljesen mindegy, mert előbb utóbb ki kell fizetni.
Szia!
Tudomásom szerint lehet kérni és kapni részletfizetést. Egy próbát mindenképpen megér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!