Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ebben az évben (2014) fogok...

Heni55 kérdése:

Ebben az évben (2014) fogok házat eladni, azután úgy tudom, hogy nem kell egy vasat sem fizetnem! De azt nem tudom, hogyha ugyanabban az évben veszek egy lakást, akkor azután a lakás után kell illetéket fizetnem?

Figyelt kérdés
2014. jan. 18. 17:29
 1/7 klopusz ***** válasza:

Szia!

Szerintem semmit sem adhatsz el vagy vásárolhatsz, hogy egy fillért se kelljen senkinek fizetned.

Ha eladod a házad, azután nem kell illetéket fizetned, mert az a vevőt terheli. Ha a pénzből aztán veszel egy lakást, akkor az illetékfizetési kötelezettség már Téged terhel, plusz a két pénzösszeg közötti pozitív különbség - vagyis többért adtad el, mint amennyiért vetted - SZJA-köteles, amit a 2014-es adóbevallásban kell feltüntetni, az "ingatlaneladásból származó jövedelem" rovatban.

Remélem, segítettem.

2014. jan. 18. 18:08
 2/7 anonim ***** válasza:

az a rész ami téged érdekel nem igazán változott ebbe az évbe..infó:

[link]

2014. jan. 18. 18:39
 3/7 A kérdező kommentje:
És ha az ár mind az eladásnál mind a vételnél azonos, akkor is kell fizetnem?
2014. jan. 19. 07:13
 4/7 klopusz ***** válasza:
Illetéket mindenképpen fizetned kell, legfeljebb az SZJA-fizetés alól mentesülsz.
2014. jan. 20. 11:38
 5/7 anonim ***** válasza:
Amit eladsz, 10 éven túl szerezted (örökölted, sőt még illetéket is fizetettek veled, akkor még volt) és 5 éven belül veszel helyette olcsóbban másikat, adókedvezményt ugyan kapsz, de valamennyit mindenképpen fizetned kell. Én októberben adtam el telekárban rossz házat, amiben születésem óta laktam, decemberben vettem egy kisebbet, de jót. Most várom a NAV levelét, hogy mennyit kell majd fizetnem.
2014. jan. 20. 17:27
 6/7 A kérdező kommentje:

És ha nem tudom kifizetni, akkor ráteszik a lakásra a jelzálog jogot?

De teljesen mindegy, mert előbb utóbb ki kell fizetni.

2014. jan. 21. 08:12
 7/7 klopusz ***** válasza:

Szia!

Tudomásom szerint lehet kérni és kapni részletfizetést. Egy próbát mindenképpen megér.

2014. jan. 21. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!