Házat szeretnénk venni, lakáshitelre és hogy az önerő is meglegyen, személyi kölcsönre is szükségünk lenne. Az lehet, hogy az egyiket én, a másikat a párom veszi fel? Vagy hogy működik egyáltalán a lakásvásárlás?
Persze lehet azt,hogy te az egyiket ő a másikat,kezeseket meg adóstársakat valahonnan meg majd össze szedtek....amúgy a 2 szép szemedért nem fognak pár millió személyi kölcsönt adni,elég gáz kamatokat tesznek arra és ha nem szeretnétek a végén emiatt bukni a házat is akkor gyűjtögettek a perselybe!!!!
Lehet,hogy pazarlásnak tűnik albérletbe elmenni,de személyi hitelből lakáshitelt felvenni...hát ez szerintem cseppet sok
A személyi hitel törlesztője még magasabb lesz, mint a lakáshitelé, amit kaptok a kamu önerő mellé. Miből fogtok enni, miből lesz kifizetve a többi költség, ami a lakásvásárlással jár? Illeték, földhivatali dolgok, stb. Plusz az új ház nem hiszem, hogy tökéletes állapotban lesz, ki tudja mikor esedékes a vízóracsere mondjuk, az is egy csomó pénz. Ki tudja, milyen a bejárati ajtó, márpedig az biztonságos kell legyen, ha nem akartok minden nap feltört ajtót az új házatokban. Ilyesmiket is végig kell gondolni! Szerintem beköltözés után egy párszázezer mindig elmegy a lakhatóság megteremtésére, luxusolás nélkül is.
Szóval szerintem nagyon túlvállalnátok magatokat.
Van egy elfeledett közmondás:
Mindenki addig nyújtózkodjon, ameddig a takarója ér.
Saját magával szúr ki (egy életre!!!), aki légvárat épít a puszta semmire teremtett adósságok halmozásával!
Különbséget kellene tenni a "szeretnék" és a "tudok" között. Ha nincs pénzem, akkor a "tudok" nem teljesül. Ha a bank pénzéből veszed, akkor az nem a tiéd! Lényegében egy hatalmas albérleti díjat fizetsz majd MINDEN hónapban a banknak, hogy majd X (25?) év után a tiéd lehessen az a ház, feltéve, hogy telik a részletre 25 éven át... és amellett a 25 év alatt előforduló felújításokra, javításokra (pl. új tető 1,5 millió, új ablakok fél-egy millió... stb...), valamint a jövőben felnevelni kívánt gyerek(ek) megfelelő ellátására... De minek folytassam, TE már biztosan "mindent meggondoltál, mindent megfontoltál".
Ha úgy érzed itt nem kapsz rendes választ a kérdésedre akkor fáradjál be a bankba és kapásból megtudod,hogy mire számíts!
Amúgy a fejed nem harapják le és csak ők fognak tudni tutit mondani mert nem mind1 mennyi a bevételetek és egy csomó egyéb fontos dolog.
Utolsó!
Melyik banknál próbálkoztok?
Ha nagyobb része meglesz az önerőnek, kapunk segítséget a vásárláshoz.
A kérdező kommentje:
A lakás használt, 4 millió és nagyon szépen fel van újítva. Valaki esetleg hasznos választ is adna a kérdésre. A folyamatról kérdeztem, nem hogy miből fogok megélni.
Tíz év múlva talán kevesebb arrogancia fog a szavaid közé keveredni, ha majd Te is a "banki áldozatok" sorait gyarapítod.
De addig is: sok sikert a hitelintézésben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!