Magyarországra szeretnénk költözni. Meg tudnánk élni?
Ukrajnából Magyarországra szeretnénk költözni. A keret 22 millió ft, ebből kellene házat venni, olyan 13 millióból, autót 3 millióból, a maradék pénzből meg kezdeni valamit.
Üzletem van, itt abból élek, MO-n használható végzettségem nincs.
MO-n élők, szerintetek meg lehetne így élni 3 embernek (két felnőtt és a kisgyermekünk), mondjuk egy nagyvárosban, pl Debrecen?
Debrecenben könnyebb, de Kelet-Magyarországon nehezebb a megélhetés. A gyerek szempontjából Debrecent javaslom - ha már te felvetetted: az agglomerációban kis szerencsével egyes részeken "palotát" vehetsz ennyi pénzért, de a külvárosban is találsz - akár még olcsóbban is - jó házat, lakást! Kisbolt mindenütt van rogyásig, abba nem tennék pénzt. De ha pl. jól beszélsz oroszul, azzal már lehet rendesen mit kezdeni. És vannak ott Ukrán cégek is, ahol nagy szükség van jó tolmácsokra - és még pénzed is marad!
A gyereknek meg a sport és iskola szempontjából egyértelműen inkább Debrecen.
(A Dunántúl is jó, de ott a pénzed kevesebbre lenne elég!!!)
Pesten ha nincs kellő kapcsolatod hamar kijátszanak...
Minden jóval drágább.
Bármit akarsz csinálni, mindenre van kétszer akkora "sorállás".
Győződj meg mindenről inkább személyesen.
Én biztos hogy nem Pestet választanám!
Köszönöm mindenkinek a válaszát.
Van néhány rokon Pesten, de nekem az a város túl nagy, meg elég messze lennénk mindenkitől.
Debrecenben azért gondolkodunk, mert nincs túl messze innen sem, ez rokonlátogatásnál jól jön, de még Debrecenből is megéri Ukrajnában tankolni, igaz csak 2000 ft-ot lehet spórolni egy tankoláson, tehát pusztán azért nem érdemes ki járni, viszont, ha úgy is rokonlátogatásba megyünk, akkor miért ne? Gondoltam még Nyíregyházára, de úgy gondolom Debrecenben több a lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!