Vennétek vidéken ingatlant pusztán azért hogy legyen?
Figyelt kérdés
Jelenleg albérletben vagyok, annyi megtakarításom van hogy pesttől kb 1 órára tudnék venni falun lakható kis házat magamnak. Félek a nagy inflációban + áremelkedésben elinflálódik a megtakarításom, gyűjteni hozzá nem tudok, állampapírban hoz egy keveset ami jól jön a megélhetéshez. Dilemmázok hogy mi a jobb, ha ez az összeg benne áll egy házban ahonnan bejárni nem fogok tudni, esetleg hétvégente lemegyek elrendezni stb. Viszont később előfordulhat hogy otthonról tudok dolgozni részben vagy teljesen, akkor nem lenne rossz, vagy nyáron ott pihengetni ilyesmi + van egy biztos hely ahova bármikor visszavonulhatok. Az ellenérv az hogy bármennyire is pénzkidobásnak tűnik a bérlés, ekkora tőke ad egyfajta biztonságot, tudom kamatoztatni amit 3 havonta megkapok, ha esetleg elveszítem a munkám akár hónapokig de akár egy évig is kihúzom. Ha bármi hirtelen kiadás van hozzáférek. Viszont úgy érzem eközben az ingatlanpiac elhúz mellettem. Kiváncsi vagyok mit gondoltok, minden véleményt szívesen meghallgatok.(Azt hozzáteszem hogy önerőhöz már kevéske hogy bp vagy környékén hitelből bármit is vegyek és nem is nagyon szeretnék nagy hitelt felvenni)ma 07:14
11/13 anonim 

válasza:

Inkább egy telket vennék, közelebb Budapesthez. Az jobban fogja tartani az értékét, vagy esélyesebb, hogy még értékesebb is lesz idővel.
12/13 anonim 

válasza:

Egy kis lakás Oroszlányban, Tatabányán vagy Cegléden nem opció? Onnan könnyű bejutni BP-re, de még kiadni is lehet.
13/13 anonim 

válasza:

Pest élhető közelében normális építési telek 40 millió alatt gyakorlatilag nem kapható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!