Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Milyen hátrányai vannak...

Milyen hátrányai vannak annak, ha valaki zártkertben lakik? Érdemes ilyen helyre költözni?

Figyelt kérdés
A megyeszékhelyen, ahol lakom egy kis garzon 18 milliótól kezdődik. Innen 10-15 km-re viszont egy zártkerti övezetben lévő nyaraló (teljesen jó állapotú, víz, villany bevezetve) kb. 10 millió ft. Érdemes inkább oda költözni, ha kertet, nyugalmat szeretnék? Nekem van autóm, így a közlekedés nem probléma. Azt tudom, hogy sok arrafelé a kóbor kutya, nincs világítás minden utcában és leginkább földutak vannak. Valószínűleg be is lehet ide jelentkezni, mert vannak közös postaládák az övezet elején.

tegnap 10:41
 1/9 anonim válasza:
100%
Nekem kollégám ilyen helyen lakik és ha egyedülálló lennék, én is kiköltöznék. Van egy frankó 45 M2 háza meg egy baromi nagy kert tele fával stb. Autója van. Most meg nem mondom,.hogy Budakeszi vagy Budaörs de valahonnan onnan jön.
tegnap 11:30
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Igen!

Én is zártkertben lakom, nagyon szeretem.

tegnap 11:54
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Itt a környékünkön olyan zártkerti ingatlanok vannak, amik jórészt nem lakóháznak épültek, hanem mezőgazdasági melléképületnek. Előny volt, hogy építkezéskor nem volt kötelező úgy kialakítani, hogy lakhatásra alkalmas legyen, így lakhatási engedély se kellett. Nem volt utca, és házszám, csak postaláda. Nem hitelezhető az ingatlan. Nálunk az ilyen házaknál nincs víz se, fúrt kutat használnak, hidrofirral és víztisztítóval. Gáz sincs, meg szennyvíz csatorna se, illetve kukák sincsenek, hanem külterületi szemétszállítás van zsákokban. Gyakran nem vezetik ilyen helyekre az optikai netkábelt. De nem tudom másutt hogy van ez. Csak saját tapasztalat. ( Mert volt régebben zártkertünk épület nélkül, de a szomszéd ilyenben lakott, és tőle tudom) Biztos van sok előnye is, és a hátrány se hátrány, ha van autód a távolság miatt.
tegnap 12:12
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

"ahol lakom egy kis garzon 18 milliótól kezdődik. Innen 10-15 km-re viszont egy zártkerti övezetben lévő nyaraló (teljesen jó állapotú, víz, villany bevezetve) kb. 10 millió ft. Érdemes inkább oda költözni, ha kertet, nyugalmat szeretnék?"

Igen, ha kertet szeretnél, akkor érdemes egy városi garzon helyett kertes házba költözni...

[link]

tegnap 13:09
 5/9 anonim ***** válasza:
80%
Zártkertben lakom, van szemétszállítás, víz, villany és optikai kábel. Hátrány számunkra hogy nincs buszközlekedés. Amúgy nagyon szeretem, az egész utcában lakunk 3-an, a többi zártkert nyaraló csak vagy üres.
tegnap 13:12
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
Nincs már olyan hogy zárt kert!
tegnap 17:36
 7/9 anonim ***** válasza:

Elméletben ezt a meghatározást törölték.

A valóságban semmi sem változott.Nagyon szigoruak az épitési szabályok is.

Vannak közművekkel nagyon jól ellátott zárt kertek.Inkább a szennyvízcsatorna ami hiányzik.Net már szinte mindenhol van.

Nagy családi házra nem adnak engedélyt.50 m2.Most épitkeznénk.

tegnap 19:10
 8/9 anonim ***** válasza:
48%

Zártkert már vagy 30 éve nincs. Külterület és belterület van.

Felénk egy vállalkozó állattartó telepet nyitott, bepanaszolták a "zártkertesek" hogy büdös van, rengeteg a légy, stb.

Nagyon gyorsan lerázta őket a vállalkozó: ő betartott minden védőtávolságot a lakóházaktól, a környéken csak gyümölcs és szerszám tárolók vannak. Papíron.

A másik helyen meg robbantgatnak a kőbányában, repednek a házfalak,de nemhogy kártérítést nem kaptak, hanem bírságot lengettek be nekik, mert 3% a beépíthetőség a telkekre. 1000m2-re az csak 30m2 házat jelent, valójában meg 3x nagyobbak.

Szintén egy vasat sem kaptak az ártérrel építkezők, akiket tavaly kiöntött a Duna. Csónakházra, tűzrakóhelyre nem jár semmi.

Én csak a hátrányát látom ezeknek a "zártkerteknek".

tegnap 20:50
 9/9 anonim ***** válasza:
Ezt a cikket érdemes elolvasni a témához kapcsolódóan [link]
tegnap 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!