Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Az előlegnek mi a szerepe?

Az előlegnek mi a szerepe?

Figyelt kérdés

Ha rögtön adasvetelit kötünk, akkor is kell?

Vagy adasvetelinel önerő aztán a többi a hitel?

febr. 19. 11:37
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Az adásvételi szerződésben meghatározzátok a vételárat, majd leírják a fizetési ütemezést

1. foglaló (általában a vételár 10 %-a, de megegyezés kérdése, legtöbbször az aláírással egyidejűleg rendezendő, mi még ott az ügyvédnél át is utaltuk)

2. önerő

3. hitel

Amennyiben nem kapod meg a hitelt, de már az önerő részt kifizetted az visszajár, a foglaló nem jár vissza.

Ép eszű eladó foglalót kér nem előleget.

febr. 19. 13:10
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, ezért kell előre felméretni a hitelképességet a banknál, és úgy biztosra lehet menni. Alapvetően is ezzel kéne kezdeni.
febr. 19. 13:14
 13/15 anonim ***** válasza:
55%

Elmondom velem hogy volt.

Kinéztem egy lakást, megtetszett, megalkudtam az ingatlanossal. Másnap hívott, hogy az eladónak is OK, menjünk ügyvédhez adásvételit írni, de ők csak 2 hét múlva tudnak jönni aláírni, mert épp nyaralnak.

Az ingatlanos levette a hirdetést, az ügyvéd átküldte a szerződés tervezetét, stb...

A megbeszélt dátum előtti nap hívtam az ingatlanost, hogy sorry találtam jobbat, de ne csüggedjen, valaki majd csak megveszi azt a lakást is.

Namost ha itt nincs az a 2 hét nekem, hanem egyből foglalózni kell, akkor esélyes hogy nem is nézelődök tovább. Így még ugrott az üzlet, hamar kihátráltam belőle.

tegnapelőtt 06:58
 14/15 anonim ***** válasza:

13: szerencsés eset.

Mert az eladónak jogában állt volna rögtön foglalót kérni (ha esze van, azt csinálja). És ha visszalépsz, bukod a foglalót.

Így neked mázlid volt, de az eladónak elveszett két hete, sőt a hirdetés levétele, újra feltevése külön macera ... Nagyvonalú volt veled.

tegnapelőtt 09:00
 15/15 anonim ***** válasza:
Nekünk az ügyvéd beleírta, hogy ha a bank nem ad hitelt, visszakapjuk a foglalót. Szerencsére nem így lett, nyilván voltunk előzetes hitelbírálaton, de attól még bármi lehet.
tegnapelőtt 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!