Ha nem lennének a prémium állampapírok akkor is ekkora ingatlanvásárlási hisztéria lenne most?
Figyelt kérdés
febr. 5. 13:16
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
15 szavazat
1/17 anonim 

válasza:

Mitől lenne most ingatlan vásárlási hisztéria?
2/17 A kérdező kommentje:
1# Próbálj meg venni egy lakást Budapesten, vagy egy felkapottabb megyeszékhelyen, megtudod. November óta kb. 20%-al emelkedtek az árak és most is úgy veszik, hogy egymásra licitálnak a vevők, az árak pedig csak emelkednek tovább.
febr. 5. 13:49
3/17 anonim 

válasza:

#2 Ez korábban is így volt, nem most kezdődött. Nem emelkedtek ennyit az árak, honnan veszed?
4/17 A kérdező kommentje:
3# onnan, hogy rendszeresen nézem a lakáshirdetéseket. A kisméretű panellakások akár 20% felett is drágultak november óta, tehát már 10 millió Ft-al drágábban hirdetnek azonos lakásokat mint novemberben és ezekre is egymásra licitálnak a vevők.
febr. 5. 14:08
5/17 mindentudó99 

válasza:

Nem nézegetni kell hanem venni.
6/17 A kérdező kommentje:
5# tehát aki nem vesz az ne nézegessen? Ha nem nézegetem a hirdetéseket akkor hogy vegyek? Szerinted hasznos és értelmes volt a hozzászólásod? Mellesleg hiába nézegetem már kiárazódtam a vásárlásból 2 hónap alatt.
febr. 5. 17:03
7/17 anonim 

válasza:

#3: 1-2 hónappal ezelőttig azért volt egy nyugisabb periódus.
Most a statisztika is azt mutatja, hogy csökkent a kínálat és nőtt a kereslet és gyorsult az árnövekedés az év vége felé. Rég nem látott vérengzés van a piacon.
8/17 A kérdező kommentje:
7# kiváncsi vagyok meddig tart ez a hisztéria ki. Fel nem foghaton, hogy sok embernek 10-15 millió ide vagy oda az semmit nem jelent. Készpénzben is simán leperkálnak annyival többet mint mondjuk októberben volt ugyanaz a lakás.
febr. 5. 21:32
9/17 anonim 

válasza:

Mennyi volt az állampapírok kamata? A most lejáróknak 20%? Az az átlag magyar akinek volt megtakarítása lekötött mondjuk 5-10 millát, akkor mostanra lett neki 1-2 millióval több pénze, mert a 20% ennyit jelent.
Ez csak az ingatlanosok által szándékosan keltett pánik, hype.
10/17 A kérdező kommentje:
9# akinek 5-10 milliója volt állampapírban ők eleve nem vásárolnak 50 millióért garzon panelt. De akinek volt 50 milliója annak most 60 milliója lett, tehát simán lehet, hogy úgy van vele jobb a pénz ingatlanban mint az államnál és nem számít ha a bukja azt az összeget amit kamatként kapott meg és kifizet annyival többet a panelért.
febr. 5. 22:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!