Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Nagyon nyomi lennèk ha írnék...

Nagyon nyomi lennèk ha írnék egy ilyet az eladónak?

Figyelt kérdés

Röviden annyi az előzmény, hogy férjemmel nézegettük a házakat, pár év külföld után végre haza jönnénk és saját otthont szeretnénk.

Eredetileg hitel nélkül akartuk, mert mindig szerettünk szabadok maradni, kipróbálni új dolgokat, munkákat de ilyen mértékű emelkedéssel sosem érnénk utol a piacot.

Megnéztünk egy kertes házat, azonnal beleszerettünk mindketten, olyan volt amilyenről mindig is álmodtunk. Viszont nem akartunk csak érzésből dönteni, főleg mert mindkettőnk szülőfalujától, családjától baràtoktol távolabbi helyen van és fel akartuk mérni a lehetőségeket ott, plusz a hitel félelme. Vissza mentünk külföldre, majd azon kaptuk magunkat, hogy nem telik el nap hogy ne gondolnánk a házra és arra jutottunk hogy megpróbáljuk az életet ott. Fent volt még a hirdetés és felhívtuk a tulajt, hogy most januarban jövünk haza, ha minden oké megyünk és megvesszük. Mire hazaértünk és mentünk volna közölte, hogy azóta jött valaki és adott előleget neki. Max annyi esélyünk van, ha nem adják meg a hitelt neki akkor szól nekünk.

Azóta borzasztóan érzem magam, első éjjel nem is tudtam aludni annyira bánom és persze bűntudatom van, hogy ennyit tétováztunk. Érzelmileg nagyon kötődöm, azóta egy másik opció sem tetszik és tudom, hogy az lett volna az ‘otthon’ számunkra. Azon gondolkodom, ha ezt így megírnám a tulajnak, esetleg még pluszt is ajánlanék, nem adná e mégiscsak nekünk ha megsajnál😅

Tudom, nagyon abszurdnak tűnik, fogalmam sincs hogyan venné ez ki magát de mindent megszeretnék próbálni hátha lenne még esély rá. 27 n

tegnap 10:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
77%

Erre egyértelmű a válasz!

Én írnék a tulajnak.

Miért?

Mert mi a fejét veszíthetek ha írok?

Semmit.

Max meglesz az "otthon"

tegnap 10:52
 2/12 anonim ***** válasza:
52%

Ha már szerződést kötöttek, abból nem lehet kihátrálni.

Sok ember azt hiszi hogy visszaadja az eladó a foglaló dupláját, azt jólvan.

De ez nem így működik, a bíróság kötelezi az adásvétel megkötésére.

Engedd el, lesz másik

tegnap 10:57
 3/12 anonim ***** válasza:
90%

Kérdés hogy előleget vagy foglalót kapott az eladó. Mert ilyenkor általában foglalót szoktak adni, azt pedig az eladónak duplán kell visszafizetnie, ha eláll az üzlettől. Ezen kívül ott már ügyvédi költségek voltak, lehet hogy volt már kint az értékbecslő is, ez mind pénz, amit az eladónak meg kell térítenie a vevő felé.

Ez a hajó elment. Annyi esélyetek van, hogy nem kapja meg a vevő a hitelt. Írkálni felesleges, és egyébként nagyon béna is. Legközelebb ha valami tetszik, nem kell annyit vacakolni.

tegnap 11:00
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem fogja bevállalni, sokkal többé kerülne neki, mint amit rá tudtok ajánlani.

Plusz normális ember nem hívja fel a vevőjét, hogy bocs vissza az egész, más picit többet ajánlott. (am lehet ott sem aludtak akkorát)

Ha nem jutott volna el idáig az ügy, gondolkodás nélkül írnék, de így nem.

tegnap 11:16
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak "előleg" akkor attól visszalèphet, visszaadja és kész.

Ha már volt ügyvéd, esetleg foglaló, abból visszalepni drága lenne.

Esetleg ha kifizetitek az eddigi költségeket, (pl foglaló duplája,) lehet róla szó. De ne írj, hanem hívd fel.

tegnap 11:31
 6/12 anonim ***** válasza:

Ha hitelre várnak, akkor valószínű már volt adás-vételi, mert a banknak kell a hitel elbíráláshoz.

Hívd fel. Semmit nem veszítesz.

Ha nemet mond, többet úgysem találkoztok, mindegy mit gondol.

tegnap 11:39
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Meglepődtem hogy nem hülyéztetek le egyből 😅

Hm nem tudom pontosan hogy előleg vagy foglaló volt (nem magyar az eladó) csak azt mondta szól ha esetleg nem kapnak rá hitelt.

Azt biztosan megtanultam, hogy nem kell ennyit tétovázni.. de ezt úgy érzem örökké bánni fogom és megtennék mindent amit csak lehet így az utolsó métereken.

tegnap 11:43
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Ne bánd.

Előlünk is elvittek egy szerelem házat. Köv tavasszal bedőlt a terasz a kertbe, mert aláázott.

Most úgy gondolunk erre, hogy így kellett lennie.

Hozzáteszem ennek két éve, de ma is beköltöznék 😂

tegnap 11:47
 9/12 anonim ***** válasza:

Én felhívnám, és kerek-perec elmondanám, hogy van egy új ajánlatom, gondolja át, várom a hívását, hogy döntött.

Meg sem említeném, hogy "beleszerettünk" és "nagyon szeretnénk", még a végén vérszemet kap és ezt meglovagolva betol egy ellenajánlatot, amire rápakol +pár milliót, amiért hajlandó visszalépni.

tegnap 13:36
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Több ingatlant vettem már.

És ahol gondolkodtam a vételen, azt soha nem vettem meg.

Amit megvettem, az mindig hirtelen döntés volt.

Lehet hogy nem ez volt a tiétek.

Vagy ebből a történetből kiindulva megtanulsz dönteni.

tegnap 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!