Hogyan szabadulhatnék meg a húgom házrészétől?
Apám elhunyt, hárman örököltük a ház felét, másik fele anyáé. mi (két testvér) a házban lakunk, ahol a szülők és szeretnénk anyuval hogy az én nevemen és a másik testvérem nevén legyen az egész ház. Hárman vagyunk testvérek, a húgom elköltözött párjához. Amikor megjött a közjegyzőtől mennyit kell fizetnünk összevesztek velünk. (szerintem nem akartak fizetni a közjegyzőt)
Így teljesen elérhetetlenkké váltak. Anya nevünkre (kettőnkre) akarja iratni az ő részét is , mi meg valahogy szeretnénk rendezni a húgommal az 1/6 od részt. Nem tudom hogyan lehet ha fel sem tudom venni velük a kapcsolatot. Azt sem tudom ha beleeggyeznének az eladásba (mármint nekünk két testvérnek) ki mondja meg az árat? mennyi lesz? Annyit mondnak amennyit akarnak , vagy fel kell értékelni a házat és annak az egyhatoda. annak jobban örülnék. Mi van ha nem akarja nekünk eladni, vagy kifizethetetlen árat mond már csak szivatásból?
Ügyvédhez fordulunk miondenképp, de előtte ezeket tudni szeretném hogy hogyan kell intézni. A válaszokat előre is köszönm!

11-es: nem az a kérdés, szerinted érdemes megtámadni vagy sem, illetve mennyire lenne életszerü az ajándékozás!
A törvény szerint az elajándékozott vagyonból a többi örökös kérheti a köteles részt, ha az ajándékozás után tíz éven belül meghal az örökhagyó. Ezt nevezik az ajándékozás megtámadásának és ez alól semmiféle kibúvó nincs, nem számít, hogy szerinted mennyire jogos vagy sem az ajándékozás ténye.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!