Zártkerti ingatlanban élni nagyon nagy hülyeség lenne?
Nézd át, hogy rendben van e(volt e kiffüggesztés, szabályoknak megfelelően épült e a ház, stb) a hitelezése nehezebb.
Viszont jóval olcsóbb.
Nálunk is egy egész városrész van már domboldalon.
Jó a kilátás, nincs semmi zavaró az utcákban (kocsma,busz,iskola, stb)
Hátránya, hogy nagyok a telkek, de szorosan egymás mellett, picik a házak, nem lehet bővíteni, fűtés időszakban nyelik a füstöt. Az utak rosszak, kicsik (murva vagy homok) ha szemben jön egy autó, végig kell tolatni az egész utcán, mert oldalt a nem lakott részen sűrű növény van, amit senki nem írt.
Áram ingadozik, net akadozik, de a GLS legalább felmegy.
Buszmegálló jó nagy séta onnan.
Óriási előnye, hogy jóval olcsóbb, mint a belterület, és a házat úgy korszerűsíted ahogy akarod.
Lakik egy-két ismerősöm külterületen "szőlőhegyen". Őszintén? Nekem nem kéne olyan ház.
Többnyire aprócskák és nem téliesítettek. Méretükhöz képest kimondottan drága kifűteni. Autó nélkül moccanni sem lehet, viszont eső után vannak necces helyzetek. Közvilágítás, szemétszállítás, posta, futárszolgálat nagyon sok helyen nincs. A bejelentkezés sem feltétül lehetség, ami gyereknevelésnél nagy szívás. Óvodában, orvosi rendelőben, meg úgy mindenféle önkormányzati ügyhöz kérik a lakcím kártyát.
Lakásbiztosítás, hitel is problémás. Pályázati dolgok felejtősek.
Az egyik srác egy horgásztó mellett lakik. Tényleg szép hely, de ilyenkor télen totálisan kihalt. Több óráig üres háznál nincs az a rács vagy kutya, ami megvéd az orkoktól, dolgozni meg azért csak el kéne járni.
Ja igen, a kutyák.
Van egy fb oldal, heti szinten nagy kutyákat fotóznak, hogy vidd már haza, mert elmászkált és morog mindenkire.
Ezek (nálunk is, és kb mindenhol ez a szőlőhegy) hétvégi házak,telkek, csak sokan kiköltöztek innen, mert vitte a hitel a házat,vagy válás után,örökségből ennyire futotta.
Egy ismerősöm nyáron költözött oda, boldogan mesélte, hogy madárcsicsergés és friss levegő, de a teraszról az autópályát láttam, hallottam.
Nem élnék ott.
Én olyanról is tudok akik pincénél élnek. Villany van aztán elvannak. Van akiknek sajnos csak erre futja.
A zártkerten én is gondolkodom de nagyon meg kell nézni hova megy az ember. A szemetet lehet szelektíven gyűjteni, a klotyót meg emésztővel megoldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!