Budapesten miért ilyen kevés ingatlan van eladásra
kínálva?
Figyelt kérdés
Pár hónapja kitaláltam, hogy elköltöznék, és a környéken ahol nézegettem (II, III, XII, XIII kerület) rengeteg eladó ingatlan volt. Aztán jegeltem az egészet, most újra belevágnék, de alig találok eladásra kínált ingatlant. Ez amiatt lehet, hogy mindenki kivár, tudván, hogy jön a szakmunkáshitel, meg a nyugdíjmegtakarításokat is "belehet építeni az árba"?
Lehet, hogy kivárnak, felfelé mennek az ingatlanárak.
jan. 19. 00:46
2/13 anonim válasza:
Hát vagy eladták. Csak a nyomi marad. Mondjuk én másik kerületekben néztem, de pár nap alatt eltűntek a hirdetések, amelyeket megjelöltem.
jan. 19. 10:23
3/13 anonim válasza:
Tényleg hihetetlen, hogy milyen kevés lakás van a piacon Budapesten.
Szeretnék nagyobba költözni, de így nem merem meghirdetni sem a kis lakásom...... Talán tavasszal vagy nyáron jobb lesz a helyzet....
jan. 19. 11:40
4/13 A kérdező kommentje:
Az ingatlanárak folyamatosan felfele mennek, talán 2 éve volt egy kis megtorpanás...azért állok értetlenül a helyzet előtt, mert az áramelkedő tendencia ellenére fél éve volt egy rakat eladó ingatlan, mostmeg kb 0.
Óbudai 10emeletes panelrengetegben lakom, 1km-es körzetemben konkrétan egy darab ingatlan van eladó. 0 képpel, 0 adattal, csak annyi van flegmán odaírva, h felújított, csak készpénzes vevő érdekel..:D de még egy alaprajz sincs. Hát így a saját lakásom árát megsaccolni se tudom. Félek h felrakom valami számomra irreaálisan magas áron, aztán hamar jön egy vevő és kiderül hogy még így is alálőttem, és 2 hónap múlva valami lepukkant rossz elhelyezkedésűbe mehetek kotlani. És esetleg még rá is fizetek
Mindenesetre örülök h nem csak nekem tűnt fel
jan. 19. 11:59
5/13 A kérdező kommentje:
rákerestem, pont megjenelt a témában egy cikk, ha vkit érdekel:
"továbbra is jellemző eladói kivárás miatt gyenge a kínálat. Kevés az eladó ingatlan a piacon, és azok jelentős része rossz minőségű. „Nincs miből válogatni, így aztán, ha piacra kerül egy-egy keresett kategóriába tartozó, tehát például egy lakótelepi, esetleg kis lakóközösségű társasházban található egy-másfél szobás vagy egy plusz két félszobás ingatlan, akkor arra akár felfelé tartó licit is kialakulhat.”
jan. 19. 12:07
6/13 anonim válasza:
A cikk pontosan leírja. Mi fél éve keresünk házat BP agglomeráció, de esélytelen. A pár éve beütött COVID majd háború miatt olyan áremelkedés volt, hogy megálltak az építkezések, nincs választék pár éve épült, jó házakból. Akik meg előtte vettek, azok elvannak szépen az "ingyen" házukban, amit CSOK-ra vettek. Itt max akkor jutsz házhoz, ha valakik elválnak és el kell adniuk az ingatlant, amúgy miért tennék. Ha kikerül a piacra egy pár éves ház, bitang áron kezdik hirdetni, kb új árban, de mivel választék sincs, konkrétan ezek napok vagy hetek alatt elmennek. Persze itt nem a lakóparkos csoda ikerházakra gondolok. Keveredtünk már licitbe is, de én nem adok ezekért 130 milliót...
jan. 20. 12:26
7/13 A kérdező kommentje:
Nem értem miért pontozták le a válaszod. Mondjuk én nem házat keresek, hanem lakást. Ma kaptam értesítést az ingatlan.comtól egy 2 szobás panellakásra ami a paramétereimnek megfelelt, kultúráltan fel is volt újítva, az ára se volt elszállva (kicsit többért rakták fel mint egy ugyanolyan felújítandó panelt - hozzáteszem még mindig annyiért, amiért másfél éve egy felújított 3szobást vehettem volna ugyanabban a házban..) most estére már inaktív a hirdetés...el tudom képzelni hogy még licit is ment rá, vagy valaki odaállított egy zacskó készpénzzel és egy előre megírt szerződéssel. Elképesztő
jan. 20. 21:19
8/13 anonim válasza:
Az inflációkövető állampapírokkal hatalmasat lehetett kaszálni, nyilván csak annyit amennyi az infláció volt, de ez több év alatt az 50%-ot is meghaladta. Az ingatlanok ára jórészt lekövette az inflációt, de a nyerészkedő ingatlaneladók most úgy gondolják, hogy a lejáró állampapírok hozama is egy ingyenpénz és beépítették az árba. A kevésbé bátrak pedig kivárnak, hogy meddig mennek fel az árak. Mindezt a fidesz kormány rekorder inflációjának köszönhetjük, meg persze a temérdek ingyenpénznek, amit a fidesz közpénzből beleönt az ingatlanpiacba és felveri velük az árakat.
jan. 22. 08:49
9/13 anonim válasza:
Kérdező, én sem tudom, pedig sajnos ez a szomorú igazság. Nem csak mi járunk ebben a cipőben, barátaink Budapesten akarnak venni lakást, ugyanez a helyzet. Az újépítésűek ára az egekbe ment, igy a pár éve épült lakásoké is, aminek az a következménye, hogy a régen épült panelok árát is húzzák, mert azokat talán még meg tudja fizetni az átlagember (de kb már azt sem). Ha valami jó helyen, normális lakás kerül a piacra, egyszerre ugranak rá, befektetők nagyrészt és megint a készpénzesek vannak előnyben... Barátaink is hónapok óta keresnek, szörnyű a helyzet.
jan. 22. 11:42
10/13 A kérdező kommentje:
Ma délután fél4kor kaptam értesítést, hogy megjelent egy lakás eladásra ami a paramétereimnek megfelel. Most akartam megnézni fél8kor, már inaktív volt...Óbudai panel, 1,2M/m2
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!