Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mikor jön a nagy áremelkedés?...

Mikor jön a nagy áremelkedés? Pe sen én egyelőre nem látom.

Figyelt kérdés

Novemberben volt. Vagy előre dolgoztak?

Ugyanszok az ingatlanok vannak fenn ezer éve...

jan. 10. 13:04
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
70%

FOlyamatosan emelkednek.

Nincs olyan, hogy egy éjszaka az ingatlan.com rádob mindenre 10%-ot, aztán onnantól az az ár van mindenhol...

jan. 10. 22:15
 12/31 anonim ***** válasza:
Nem ilyen hirtelen emelkedések vannak hanem folyamatosan szépen lassan
jan. 11. 08:09
 13/31 anonim ***** válasza:
Pécs nem tudom, én BP és környékét nézem, ott keresek. Novemberben volt egy 5-10 % emelés. A jó helyen lévő, felújított lakásokat hamar elviszik, garzonok meg bármi van, mindig pörögtek. A következő emelés tavasszal várható, jön a jó idő, élénkül a piac, az emberek inkább akkor szeretnek költözni.
jan. 11. 22:15
 14/31 anonim ***** válasza:
100%
December elején hirtelen brutálisan megemelkedtek az árak. Legalábbis amiket én néztem Budapesten azok a lakások kb. 10 millióval lettek drágábbak egy-két hét alatt. Ezért nem veszek már lakást, mert 10 milliót egyszerűen nem tudok sehonnan kigazdálkodni pluszban, ráadásul még így is ami jó, azt gyakorlatilag azonnal megveszik a befektetők, amint meghirdetik. Tudom, az én hibám, hiszen egész ősszel még elfogadható árak voltak, de már akkor is iszonyatosan megnőtt a kereslet. Azt meg a kutya se gondolta volna, hogy a 2025-re prognoztizált 10-20%-os áremelkedés már 2024-ben 30%-os lesz. Egyébként fogalmam sincs, hogy mi indokolja ezt az áremelkedést, oké hogy lejárnak az állampapírok, de még azoknak se volt ekkora hozama, a fizetések közel se emelkedtek ekkorát, még annyit sem mint tavaly. Szóval megvárom a következő recessziót amikor legalább stagnálás várható pár évig az árakban, mert csak akkor lesz esélyem ismét utólérni az árakat, ez lehet pár éven belül, de leet több évtized is kell majd hozzá, szóval lehet addigra már hitelt se kapok a korom miatt. Aztán csodálkoznak a fideszesek, hogy miért költöznek el a fiatalok Orbánisztánból.
jan. 13. 02:32
 15/31 A kérdező kommentje:

Nagyon szomorú ez....

Én nem is ettem hogyan tudják bekajalni az m1 agymasosaat :(

jan. 13. 03:55
 16/31 anonim ***** válasza:
#14: Nem akarlak elkeseríteni, de gyakorlatilag recesszióbna az ország több mint egy éve. (Az más, hogy technikai recessziónak hazudják, meg kozmetikázzák, hogy 1-1 negyedévre becsússzanak olyan számok, amik elfedjék látszólag). Az állampapírt meg nem úgy kell mérni, hogy amennyit hozott annyival kellene emelkedni az áraknak, hanem hogy a kamat mellett a tőke is átvándorol az ingatlanpiacra, tehát a kereslet növekszik, az meg emeli az árakat. Ez a gond az egész lakhatáspolitikával, amit potrohos erőltet. Keresletet generál, ergo árat emel. Amíg "ingyenpénzekkel" tömik a lakosság egy részét, addig ez így is lesz.
jan. 13. 07:06
 17/31 anonim ***** válasza:
Igen, az a helyzet, hogy egy bizonoys rétegnek a válság ellenére is elég sok tőkéje van, amit helyzettől függően tesz ide-oda. Eddig az állampapír magasabb hozamot kínált, mint egy albérleti díj. Viszont a kamu infláció miatt mesterségesen levitt állampapír kamatok miatt a tőke újra keresi a helyét és várhatóan az ingatlanpiacon vagy a tőzsdén csattan le. Mondjuk én azt nem értem, hogy az ingatlant miért tartják annyira jó befektetésnek most, mivel azt mondják, hogy a kormány az albérleti díjakat le akarja nyomni, ilyen magas árak mellett meg mire térül meg az ingatlan, mint befektetés ? Majd az áremelkedés kompenzál ? Másra nem tudok gondolni... de aki nekem ismerősöm van és ingatlanban (is) utazik, az már rég vett annyi lakást magának, ami termeli a pénzt, hogy nem kell neki még 1-2-3, főleg ilyen kondíciók mellett...
jan. 13. 10:58
 18/31 anonim ***** válasza:
Ha megnézem, az albérlet piacon a kiadó lakások kínálata nőtt, az bérleti díjak stagnálnak, de egyes esetekben csökkentek is. Egyértelműen a befektetők nyomták fel az ingatlan árakat, most is azok veszik jó részben.
jan. 13. 11:21
 19/31 A kérdező kommentje:
Tehát recesszió van... idővel akkor pukkan a lufi nem?
jan. 13. 15:12
 20/31 anonim ***** válasza:

#19: Az előtted szóló az albérletpiacról írt, nem a lakás/házárakról. Az albérletpiacon amit látok, az hullámzás. Amikor jön az iskolaszezon, akkor sokkal magasabb áron is pillanatok alatt elmennek az albik. Amikor tél van, nehezebben fogsz bérlőt, akkor van stagnálás. Várd meg a tavaszt.

Lakás és házárakban pedig 10 % emelkedés volt novemberben. A köv hullám tavasszal jön, amikor az új támogatásokat egyre többen veszik fel és merészen lehet árat emelni.

jan. 13. 15:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!