Az mire enged következtetni, ha egy településen szinte nincs eladó ház?
Figyelt kérdés
Hasonló lélekszámú telpuleseken 2-3-4x annyi van.tegnapelőtt 14:44
1/13 anonim válasza:
Arra, hogy éppen senki nem akar eladni házat.
3/13 anonim válasza:
Nem engednek be idegent. Komolyan!
4/13 anonim válasza:
Nálunk pl azért nincs, mert nem nyitottak új utcát emberemlékezet óta. Nem igazán lehet építkezni, pedig sok fiatal maradna a faluban. Így, ha van eladó ház, akkor gyorsan el szokott kelni.
5/13 anonim válasza:
Gyorsan elkel ha van eladó ház, még a hirdetőportálokra sem kell kitenni a hirdetést. Jó adottságokkal rendelkező település. Tudok én is ilyen falvakat. Betelepülőket nem látnak szívesen.
6/13 anonim válasza:
Az hogy nem látnak szívesen betelepülőt az mennyire függ össze azzal, hogy mennyi eladó ház van? Ha van 100 ház, de nem adják betelepülőnek, akkor az azt jelenti, hogy nem látnak szívesen betelepülőt. Ha nincs eladó ház, akkor ez miért jelenti ezt?
7/13 anonim válasza:
Burkoltan fogalmaztam, környezetemben vannak kisebb falvak ahol nincs c lakosság, mert nem engedik betelepülni őket, de egyéb idegeneket is megszűrik pláne ha olcsóbb házat akarnak megvenni. Ha van eladó ház megveszi az önkormányzat ha a helybelek közöl nem akad vevő azonnal. Számolnak azzal, hogy ha segélyezendő lakosok elszaporodnak, akár csak egy-két portán lakhat már 20-30 olyan is aki nem kívánatos a faluban, sőt még pénzbe kerül a segélyezésük, akkor valahogy mindig lesz miből megvásárolni az ingatlant az önkormányzatnak.Így a külső szemlélőnek úgy tűnik hogy sosincs eladó ház. Ezt értettem azalatt, hogy betelepülőket nem látnak szívesen.
8/13 anonim válasza:
Egy példát mondj már erre! melyik település csinálja ezt? Olyan sokat hallottam már, de látni sehol nem látok ilyet.
9/13 anonim válasza:
pl. Pálosvörösmart. Vidéken normál árúnak számító 30-80 millió közötti házat tudsz venni, néhányból választhatsz. Nem tudsz odaköltözni, úgy hogy veszek 5-6-8 millióért egy akármilyen házat mint mondjuk Vécsen. Pedig kizárt hogy Pálosvörösmarton ne lenne régi házikó amiből a nagyi kihal és nem komfortosították. Vécs és Pálosvörösmart hasonló méretű települések, hasonló tájon, nem túl messze egymástól.
10/13 anonim válasza:
Palosvorosmart egy nyaralofalu, vecs meg a seggluk kozepe, de rakerdezek, mert pont van ismeros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!