Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Lakásvásárlásnál az adásvételi...

Lakásvásárlásnál az adásvételi szerződés megkötése hogy történik pontosan? És mennyivel az aláírás előtt látjátok?

Figyelt kérdés

Van már egy lakás, és az eladó ajánlotta az ügyvédjüket. Ők is vesznek lakást és egy kézben talán jobb).

Nekem az a kérdésem, hogy megbeszéltük az adásvételi és a foglaló t, de gondolom ezt nem helyben kell aláírjon amikor látom azonnal, ugye?

Szóval előre szeretném kérni pár nappal a tervezetet, de nem tudom hogy szokott zajlani ez pontosan?

Tehát szerződés áttekintése -aláírása- foglaló fizetése, utalása aznap nekem kicsit meredek, pár nap gondolom van erre, igaz?

tegnapelőtt 21:50
 1/4 anonim ***** válasza:
Persze. De vevőként neked van jogod ügyvédet választani, én tuti nem mondanék le erről. Amúgy elkérik az adatokat, megírják a szerződést és kiküldik. Átolvasod, esetleg megnézeted a saját ügyvédeddel (Ha ugye nem te valasztod), beleirod a megjegyzéseidet, módosítják a szerződést, aztán aláírjátok és aláíráskor adod a foglalót.
tegnapelőtt 22:24
 2/4 anonim ***** válasza:

Volt egy előszerződés, azt is az ügyvéd írta és ott nála olvastuk el, ami nem jól volt benne azt azonnal javította. Ez szólt az előleg átadásáról, más esetben a foglalóról.

Aztán amikor a végleges szerződés elkészült akkor az ügyvéd megcsinálta, mi ott nála mind elolvastuk. Volt benne elírás azt jeleztük, az oldal javítva lett, újra nyomtatták és megint átolvastuk mind. Aztán írtuk alá.

Nyugodtan elkérheted előre a tervezetet, csak rajtatok múlik miben egyeztek meg és hogy csináljátok. De ha nem bízol meg ebben az ügyvédben akkor inkább keress másikat! Te fizeted vevőként és minek fizetnél egy olyan ügyvédnek akinek nem fogadod el a munkáját, akiben nem bízol meg? Mert mi másért akarnád korábban elkérni a tervezetet, mint hogy megnézesd valaki mással is? Te el tudod olvasni akkor is ott az ügyvédnél ugyanúgy, felesleges azért elkérni.

tegnapelőtt 22:42
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
tegnap 02:34
 4/4 anonim ***** válasza:

Fel kell hívd az ügyvédet és megbízni!

És akkor ő majd mondja.

Mi minden alkalommal e-mail-ben egyeztettünk 3 napon át.

tegnap 02:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!