Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Melyik településen vennétek...

Melyik településen vennétek szívesebben házat?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Nem tudunk dűlőre jutni a két város között a férjemmel.

Az érdekelne engem, hogy ti melyiket választanátok a helyünkben?

A település:

Én itt nőttem fel, ismerem. Van egy egyházi középiskola is, de az már nem annyira feltétlen fontos, hogy oda járjon, mert van annál jobb. Nagyon jó általános iskola van. Egyházi, ahol van uszoda, épül a lovarda is. Modern iskola, ami tetszik, hogy sok túrát tervez, életre nevel. Pl. Van főző óra is.

Eléggé könnyen bejàrható a település, szimpatikusak a boltok, az eladók.

Van egy szép kastélykert is, ahol én mindig szerettem kutyát sétáltatni.

Hátrány, hogy itt mivel kisváros a penny a legnagyobb bolt, meg nyilván van húsbolt, zöldséges stb.

További hátrány, hogy sok a kisebbség. Számunkra ez a legnagyobb hátrány. Amit nyilván, ha az ember egy csendes utcán lakik, suliba jár, oviban van, dolgozik nem tapasztal. A pennyben hemzsegnek, de ahova én annó jártam a coop ott nem.

Sok domb van, ami nekem szimpatikus, ahol lehet túrázni, kilátóval.

B település:

Ez egy nagyobb város, de nem megyeszékhely. Nekem ehhez a településhez nincs közöm, mert sose jártam ide, a párom viszont ide járt középsuliba, itt dolgozik. Neki előny, hogy helyben lenne meg ő ismeri is.

Itt sok ált. Suli van meg sok gimi is. Itt is vannak nyilván jobb rosszabb sulik. Itt is van uszoda, illetve ami nekem tetszik, hogy van zeneiskola. Mi mindketten játszunk hangszeren, így bízunk benne, hogy valamelyik gyermek szívesen jàrna zenesuliba, de az is tudjuk magunkról, hogy egy délutáni program. Ez kevésbé családiasabb település mivel nagyobb. A kertvárosi részen gondoltuk volna, ahol van egy szép tó, sokan szoktak arra kutyát sétáltatni. Azonban itt nem nagyon vannak megmászható dombok, viszont vannak dombok, mint kilátás, az szép. Előnyös, hogy itt sok program van a fiataloknak, felnőtteknek. Ami minket érdekel az a sportolàsi lehetőség. Akár nekem, akár később a gyerekeknek.

Itt a településen szinte nincsenek kisebbségiek...

Itt van tescotól kezdve minden.

Pàrom ezt támogatja.

Az én munkahelyem a két településtől egy távolságra van. De majd egyszer szeretnék közelebb kerülni.. oda viszont nem szeretnénk menni.

Ti melyiket választanátok?

tegnapelőtt 21:42
 1/9 A kérdező kommentje:
A településsel kapcsolatban még annyit szerettem volna írni, hogy ott nagyon sok a fásult ember. Akik azt mondják el kellene innen menni, itt nem jó, az az ügyes aki kimegy külföldre, ne maradjanak itt fiatalok.
tegnapelőtt 21:47
 2/9 anonim ***** válasza:

Azért jobb lenne, ha leírnád konkrétan, hogy mik ezek a települések.

Nekem az elsőről egy olyan hely jutott eszembe, ahonnan inkább húzzatok el, mert eléggé lefelé megy sajnos. De lehet nem is az. E betűvel kezdődik?

tegnapelőtt 21:53
 3/9 anonim ***** válasza:
A férjed által preferált nagyobb településen venném a házat ha a környékről költözni nem akartok.
tegnapelőtt 21:56
 4/9 anonim válasza:
Kérdező: B település leírásában van egy fontos mondatod. Én a B választanám
tegnapelőtt 21:59
 5/9 anonim ***** válasza:

#2 Ezek nem reális leírások csak a kérdező gondolatait mutatják. Ha másik embert kérdeznél meg akkor lehet pont ellentétes véleményt írna róluk.

Azt nem értem mi a kérdés. A leírásból egyértelmű, hogy mindketten a B településen akarnak lakni inkább. Csak a kérdező még nem ismeri el magának hogy ő is inkább oda akarna költözni.

Tök mindegy mi látszik jobb megoldásnak, akkor is nekik kell dönteni és hiába akarnak B településre költözni, majd az fog dönteni hogy találnak-e ott olyan lakást maguknak ami tetszik is és meg is tudják fizetni. Aztán lehet hogy sikerül és mégis megbánják mert ott lakva kiderül, hogy még sem ott érzik jól magukat. Ebbe kívülről nem igazán lehet beleszólni.

tegnapelőtt 23:03
 6/9 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Nincs kisebbség. Ez felér egy lottó ötössel. Nem is kérdés hogy már ez miatt is ez a jobb.
tegnapelőtt 23:18
 7/9 anonim ***** válasza:
Mindenképp b
tegnap 11:13
 8/9 anonim ***** válasza:
Mindenképpen a B. Élhetőbb, nincs C vagy csak kevés. Maga a Kánaán 😃
tegnap 14:57
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm nektek. :)

Az egyik válaszoló azt írta, hogy mindkettőnk a B-t akarja, ami nem igaz.

Én nem laktam sose a B helyen, nincs oda kötődésem, nem ismerem.

Kicsit félek is a kertvárostól, hogy ott milyen emberek laknak, nem -e nagyon ridegek. Illetve a kertvárostól nincs is gyalog olyan közel a suli meg a bevásárlásk lehetőség, hpgy max 10 perc alatt megjárom, mint a kisváros, ahol felnőttem.

Azonban a B helyen, ha nem panelben szeretnénk lenni, akkor a kertváros maradt csak.

tegnap 23:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!