Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Kiknek építik ezt a sok,...

Kiknek építik ezt a sok, százmilliós házakat?

Figyelt kérdés
Komolyan felmerült benem a kérdés, hogy még a kisebb, nehezen megközlíthető Pest megyei, Pest környéki falvakban is, 100 millió felett vannak az új ház árak. Most nem azért de ennyire behitelezni, és egy életen át törleszteni, nem tudom, hogy megéri e?
jan. 3. 11:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
51%
Amilyen a hazai munkaadó tábor 200x is meg kell gondolni a hitelt,mert holnap csőd és nincs munkahelyed...és rövid időn belül lakásod sem.
jan. 3. 14:30
 12/18 anonim ***** válasza:
86%
11, ezt úgy írod, mintha albérletből nem tennének ki, ha nem fizetsz. Egy jó közjegyzői szerződéssel 30-45 napon belül az utcán vagy 3 gyerekkel a tél közepén.
jan. 3. 14:42
 13/18 A kérdező kommentje:
10 úgy értem, hogy kp-ra tudsz venni egy kisebb otthont.
jan. 3. 14:44
 14/18 anonim ***** válasza:
0%
oTT lEsZ A fejE FelEtT eZ A HItel AkáR ÉVTiZEdekiG 😂🤣😆
jan. 3. 15:17
 15/18 anonim ***** válasza:
Bárkinek, aki meg tudja fizetni. Ha nem lenne rá kereslet nem épülnének 100 millás házak. A befektető nem hülye, ha senki nem venné meg akkor nem ebbe az üzletbe fektetne. Attól, hogy neked nincs reális esélyed most ilyen ingatlanban lakni, még sokaknak van.
jan. 3. 16:28
 16/18 A kérdező kommentje:
15 hitellel?
jan. 3. 16:35
 17/18 anonim ***** válasza:
Hitellel vagy hitel nélkül az mindegy. Addig is el kell jutni hogy valaki hitelképes legyen, mint vásárló. Ha jól kalkuláltál (jól felmérted a saját hosszútávú kereseti lehetőségeidet), akkor a hitel egy nagyon jó üzlet a család számára, ha meg rosszul jönnek össze a dolgok akkor lehet tragédia a vége. Sokféle elmélet van, én sem vagyok hitel párti (gyűlölöm a függőséget). Én lépésről lépésre haladás híve vagyok. Nem a panel garzon után kell azonnal 4 hálószobás új ingatlant garázzsal meg nagy terasszal, van még közte legalább 2-3 fokozat. Akkor egyszerre nem kell sok hitel, kisebb a törlesztő, de el lehet jutni a saját penthouse-ig vagy saját új házig.(kinek mi az igénye)
jan. 3. 17:12
 18/18 anonim ***** válasza:
70%

Kérdező, valóban egyes árak nevetségesen magasak aztán látod hogy csak megveszik idővel. van amikor lassan. nekem nagyon tetszik pl. Kelenföldön az Etele Plaza mellett épült ferde vonalú és nagy teraszos ház. Nem akarunk lakást venni csak érdekelt mennyibe kerülnek ott a lakások és elképesztően sokat kértek el értük már az elején. Most is nagyon sok lakás még üresen áll az épületben, de nyilván a befektetőnek megéri várni, mintsem olcsóbban eladni a lakásokat.

Ha meg lehetne csinálni olcsóbban akkor lenne aki inkább maga építkezne, de vagy telket nem tudnak venni már ott vagy nem tudnák olcsóbban megcsinálni vagy nincs hozzá tőkéjük. Akinek kevés a pénze annak nem ilyen új építésű drága lakásokat vagy házakat kell néznie hanem távolabbi, régebbi, azaz olcsóbb használt lakásokat. Az is jobb, mint a bérleti díjat fizetni.

Már többször leírtam ezen az oldalon, hogy az egyik rokonom és egyik barátunk is azt csinálta, hogy az első lakást ami már kicsi lett azt kiadták és hitelre vettek egy másikat, kicsit nagyobbat. Aztán a bérlő által fizetett bérleti díj ment a hitel törlesztőjére. Idővel nekik lett 2 lakásuk a bérlőknek meg egy sem. Ennyit arról, hogy megéri-e hitelt felvenni a lakbér fizetése helyett vagy sem.

jan. 3. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!