Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Kiknek építik ezt a sok,...

Kiknek építik ezt a sok, százmilliós házakat?

Figyelt kérdés
Komolyan felmerült benem a kérdés, hogy még a kisebb, nehezen megközlíthető Pest megyei, Pest környéki falvakban is, 100 millió felett vannak az új ház árak. Most nem azért de ennyire behitelezni, és egy életen át törleszteni, nem tudom, hogy megéri e?
tegnapelőtt 11:29
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
28%
21ben 45% önerővel, és 55% 25 éves fix hitellel építkeztem. Jelenleg az arány 68% önerő és 32% hitel, pedig nem történt előtörlesztés. Egyszerűbben, ekkor volt az áremelkedés. Nekem megérte.
tegnapelőtt 11:55
 2/18 anonim ***** válasza:
62%
Társadalmi olló szétnyílásának egyik jele. Szétszakadt társadalomban a szegények egyre rosszabb helyzetbe kerülnek, a vagyonosok egyre gazdagabbak. Az egyik legnépszerűbb befektetés pedig ugye az ingatlan. Szóval egyre több vagyonosnak van egyre több ingatlana amivel kereskedhet, kiadja, vagy üresen áll. Főleg külföldiekkel számolnak, nem az elszegényedő magyarokkal.
tegnapelőtt 11:58
 3/18 anonim ***** válasza:
87%

Az hagyján győri vagyok Szent István úton láttam egy hirdetést,hogy

újépítésű lakások már 92 milliót forinttól elérhetőek

92 millió forint a legolcsóbb,és a hirdetés nem írta,de gyanítom ,hogy még csak nem is kulcsra kész állapotúak.

Nem normálisak

tegnapelőtt 12:07
 4/18 A kérdező kommentje:
1 szép és jól is kijössz, de úgy értem pl, ha van is 50 misi kp-ban akkor is fel kellene venned 50-et hitel gyanánt. És akkor még be is szorultál abba az ingatlanban évekre.
tegnapelőtt 12:28
 5/18 anonim ***** válasza:
85%
Nem úgy kell nézni, hogy megéri, vagy nem éri meg, ennyibe kerül, el is tudod adni kb ennyiért, tehát ilyen szempontból megéri. Bérelni is tudsz, ha venni nem. Az megéri?
tegnapelőtt 12:33
 6/18 anonim ***** válasza:
89%

1+

4! De azt csináltam amit példaként hoztál, csak nem 50-50 hanem 45-55%ban, szóval arányaiban még több is volt a hitelem.

Nem tudom ki, hogy van vele, de, ha már építek egy házat, nem akarok évente elköltözni. Ha viszont mégis, akkor meg el lehet adni.

Megjegyezték az albérletet is, ez esetben akkor egy 100 milliós ház bérleti díját kell viszonyítani a a 100 milliós ház lakáshiteléhez.

Mi a jobb?

1. 25 hitel fizetése után van egy saját házad

2. 25 albérlet fizetése után nincs házad

A fix hitel pedig 10 év múlva is annyi lesz, mint most. Az albérlet mennyi lesz ugyanott 10 év múlva?

tegnapelőtt 12:43
 7/18 A kérdező kommentje:

6 értelek, teljes mértékben, de pl vehetne mindenki eggyel kisebb házat, mármint olcsóbb házat és akkor nem venne fel annyi hitelt.

Ismerősömnél is nézzük, hogy tyűha szép nagy új ház, aztán rögtön mesélte is hogy amennyire tehette behitelezte magát és az asszonykát, lesz ami lesz alapon.

tegnapelőtt 12:51
 8/18 anonim ***** válasza:
72%
Azoknak építik akik meg tudjuk vásárolni ezeket az ingatlanokat (Hitelből vagy saját pénzből)
tegnapelőtt 12:52
 9/18 A kérdező kommentje:
8 Hitelből lehet ő veszi meg, de ez látszólagos, ott lesz a feje felett ez a hitel akár évtizedekig.
tegnapelőtt 14:11
 10/18 anonim ***** válasza:
65%
Albérletet jobb fizetni? Kiszolgáltava lenni? Úgy táncolva, ahogy a tulaj fütyül? Lakni így is úgy is kell valahol. Akkor meg fizess a banknak, legalább a gyerekeid tudnak majd utánad örökölni egyszer.
tegnapelőtt 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!