Mikor lesz mar vegre 2m/m2 a putris 1950 elott felhuzott vasbeton panel Bekasmegyeren ?
Termeszetesen panelprogram nelkuli, eredeti, 1950 es eveknek megfelelo allapotban!!
El szeretnem adni, anno egy almaert vettem, de most csak 2m/m2 aron szabadulnek meg tole.
Békásmegyeren 1969-ben épült fel az első panellakás.
Az országban pedig 1961-től kezdtek megjelenni a panellakások
az 1940-es évektől a szovjet építészek többféle technikával kísérleteztek, hogy lecsökkentsék az építési költségeket és az időt is. Arra jutottak, hogy ez leginkább előregyártott betonpanelek készítésével lehetséges. 1953-ban, Sztálin halálát követően Nyikita Szergejevics Hruscsov került hatalomra. Lakásépítési programot hirdetett, amit ő maga felügyelt. 1953-ban és 1954-ben két betongyár kezdte meg a működését Moszkvában. Moszkva főtervezője, Vitalij Lagutyenko intézete 1961-ben kiadta egy ötszintes épület, a K-7 tervét, ami a későbbi hruscsovkák prototípusa lett. 1961 és 1968 között 64 ezer ilyen egység épült Moszkvában.
1950 előtt még a Szovjetunióban sem épültek panelok nemhogy Magyarországon
Nekem is ezek a mostaniak túl alacsony árak. Én egy 35 négyzetméteres felújítandó újpalotai garzont szeretnék venni, de majd csak ha legalább 100 millió lesz.
Amúgy viccet félretéve, elég szomorú hogy ilyen árak vannak. Ha ma építenének panelházakat, lefogadom, egy négyzetméter kijönne telekárral együtt is maximum 300 ezer ft-ból.
7: "Én egy 35 négyzetméteres felújítandó újpalotai garzont szeretnék venni, de majd csak ha legalább 100 millió lesz."
Addig én veszek a belvárosban 70 M-ért 100 nm-es 4 szobás, magasemeleti, liftes, felújított, nagy belmagasságú téglát fele annyi rezsivel, mint a harmadakkora panel. Te addig gyűjtögesd a ZS-t a 35 nm-es panel lakásra.
:)
Tényleg szürreális már ez a többéves panelmánia itt az oldalon.
Szerintem jó lakhatási típus,és sajnos sokak számára már most se megfizethető.
Amikor lakást néztünk mi is ragaszkodunk a téglához. Aztán miután végignéztünk egy pár lepusztult téglát,a dohos lépcsőházzal,felmértük,hogy sosem lesz felújítva ( mindig van olyan lakó aki nem szeretné),elkezdtük nézni a panelprogramos paneleket.
Teljesen rendben vannak. Hő/hangszigetelt ablakok, kívülről is teljesen rendben az épület,letekert fűtés mellett is meleg van télen,nyáron is elviselhető a szigetelés miatt.
Ezt vettünk.
Persze,van újabb téglaépítésű is,de az sem ér másfélszer/kétszer annyit mint a panel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!