Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Lakásvásárlás szerződés és...

Lakásvásárlás szerződés és bank/hitel tapasztalatok, jó tanácsok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Végre eljutottunk idáig, de most hirtelen sok kérdés van a fejemben, önerőt felül kb a fele hitel is lesz amit felveszünk.

Már megbeszéltük hogy foglalózunk és ügyvédhez megyünk.

1. Tapasztalatok alapján itt a szerződésben az ügyvédnél van valami, amire mindenképp érdemes figyelnünk vásárlóként? Például arra gondolok hogy reális fizetési határidő hogy azért ne ússzon el a foglaló stb (a bank mire megadja az összeget e a megkapjuk)

2. Ebből jön a 2, kérdés: mennyi idő a bankoknál a hitel elbírálás, mire megkapjuk az összeget? Reális ha úgy 2 honapoalnszamolunk?

3. Utalva ilyen hatalmas összeget a bankok mennyit vesznek le, vagy hogy éri meg 20-30 milliókkal?

4. Akitől vesszük (tulaj) is másik házat vesznek, valószínűleg így egyből már annak megy a pénz/vagy valószínű megy is tovább, akitől ők veszik.

5. Független pénzügyi tanácsadó/vagy lakáshitel tanácsadó tapasztalatok?

Honnan kerestetek, mi a tapasztalat, megéri?

Természetesen elkezdünk ma járkálni és beszélni a bankokkal is, de a tapasztalatokat nem pótolja. Köszi előre is ha van hasznos tanács, vélemény.

jan. 2. 08:48
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

"17: Amikor mi kértük fel és mi fizettük az ügyvédet, akkor is kaptunk olyan választ tőle garanciális javításra vonatkozó kérdésünkre, hogy ennél többet nem tud mondani, mivel ő mindkét felet egyformán képviseli az adásvételben, és nem tud az egyik fél pártjára állni."

Mindket felet egyforman kepviseli, de toletek valamiert visszatart infokat? 🤔

jan. 11. 16:47
 22/22 A kérdező kommentje:

Abszolút megértem egyébként azt az álláspontot, hogy ha úgyis te fizetsz, akkor élj a választás lehetőségével. Meg láttam, van aki ezt a lazábban veszi, ez nagyon egyenfüggő. Igazából ha az ünnepek most nem lettek volna, kicsit kevés volt az idő, én is magam választottam volna. Meg engem már vágtak át a naivságom miatt (nem ebben), de emiatt sem bízom már nagyon senkiben.

Mindegy ez most korrektnek tűnik ettől függetlenül eddig, aztán persze majd kiderül…

jan. 12. 12:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!