Fővárosi Csatornázási Művek Zrt-nek közműátírás esetében kell külön bejelentő lapot beadni vagy elég ha Fővárosi Vízművek Zrt-nek beküldöm?
Sziasztok! Most vásároltam egy lakást Budapesten, a közmű átírásoknál elakadtam. A víz és csatornadíjat a Díjbeszedő Holding Zrt szedi be a Fővárosi Vízművek Zrt. és a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. nevében.
Fővárosi Vízműveknél megtaláltam az erre vonatkozó az online ügyfélszolgálati portált és a dokumentumokat, de a Fővárosi Csatornázási Műveknél nem és még ilyen dokumentumot sem. Elég ha bejelentem a változást a Vízműveknél vagy a Csatornázási Műveknél is be kell külön? Van esetleg ezzel kapcsolatban valakinek friss tapasztalata?
Szia!
Most járok ugyanebben a cipőben... Tudnál segíteni, hogy oldódott meg?
Köszi!
Érdemes bemenni a Díjbeszedő ügyfélszolgálatára személyesen átiratni, és akkor egyben megvan a víz, csatorna és a szemétszállítás átírása (ha azt is a Díjbeszedő intézi).
Az átíráshoz szükség lesz az adásvételi szerződésre és a birtokbaadási jegyzőkönyvre.
Én is nemrég intéztem, egy óra alatt megvolt és nem kértem előre időpontot.
Szuper, köszi!
A vizet már elküldtem a Vízműveknek, remélem nem kavarok be azzal, hogy a DBH-nál is kezdeményezem az átírást.
Hihetetlen, hogy kb. minden szolgáltatónál másképp kell csinálni...
Nincs mit. :)
Én is elküldtem előtte online a Vízműveknek, szóltam is az ügyintézőnek és azt mondta nem gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!