Kormanyvaltas esetén csokkennek az árak?
Az ingatlan árak nem fognak csökkeni ,mert a fideszes támogatások nélkül is több dolog hajtja felfelé az árakat vagy támasztja meg.
az igaz,hogy a fidesz miatt jóval nagyobb mértékben nőttek itthon az ingatlanok árai, mint máshol Európában. Főleg a nagyvonalú támogatások és a forint Európa rekord inflációja miatt.
Ezek azonban már be vannak épülve az árakba visszafordíthatatlanul,mivel nagyon kevés az esélye,h a forint visszaerősödik
Legjobb esetben is inkább stagnálnak majd az árak sztem, főleg ,mert nem épül annyi új építésű ingatlan, ami elég lenne a piacnak így a használt lakások felé terelődnek.
Szerintem amúgy sok külföldi is követi befektetési jelleggel a magyar piacot fúőleg a nagyobb városokban és sok gazdasági,munkavállalási okokból Európába tartó is megtartja az árakat. ukránok, távol keletiek, mert egyre több gyár jön az országba és ehhez nem elég a magyar munkaerő.
Az sem elképzelhetetlen, aminek most is látjuk a jelét, hogy a magyar társadalom multikultúrális hátterű lesz egyre inkább, ahogy a szabad munkaerőmozgás a földrészek közt ide is elér,nemcsak a nagyobb országokba.
Nyílván elsősorban Nyugat Európába mennek, de lesznek akiknek mi is megfelelünk,ha van munka és az jobban van fizetve ,mint náluk.
Nem,de ha én leszek a miniszter, több lesz a fizetés. Szóval ha gondolod,támogass anyagilag,hogy én lehessek a miniszter :D (vicc volt, meg nem is. Én tuti emelném a minimálbért. Szívem szerint az egész világon egy bérskálát szabnék meg,vagy legalább Európában... és mindenhol máshol :D)
Japánoknak némileg bevált, bár lehet nem a legjobb példa.
"csak szólok, hogy egész EU-ban az egekben vannak a lakásárak"
Csak nem mindegy, hogy hogy és mi miatt. Hollandiát hoztad példának, ami sokkal népszerűbb hely, mint Mo. Mi gyakorlatilag már 10 éve folytatunk aktív kampányt a külföldi munkavállalók ellen, rendszeres atrocitások is érik őket, de ennek ellenére nőttek így az árak, míg Hollandia nem ilyen ellenszenves velük szemben.
Mindent összevetve nálunk lényegesen alacsonyabbnak kellett volna lennie a lakásáraknak, ha valakik nem hajtják fel azt.
A külföldi befektetőkkel is lehet kezdeni nem kevés dolgok, ahogy egyes bp-i kerületek kezdtek is, pl. korlátozták, hogy egy külföldi hány ingatlant vehet az adott kerületben. Ha ugyanazt megtettük volna, akkor sosem ment volna félmillió fölé a négyzetméter ár.
A lakásárak valószínűleg most már nem csökkennének. Ha megnézed, akkor az utóbbi években mindennek felment az ára, vagyis a magyaroknak kevesebb a pénze lakásra is, viszont ennek ellenére nem korrigálódtak az árak, mert ilyenkor az ingatlan tulaj inkább ráül a lakásra ahelyett, hogy árat csökkentsen.
Két ciklus alatt csökkenést elérni, ha egy kormány tényleg ráfekszik erre. És itt nem csak bérlakás program kell, hanem 1-2 másik várost is fel kellene fejleszteni, hogy olyan népszerű célpont legyen az országban, mint Bp. Amikor valakinek már van választási lehetősége, mert annyi munkalehetőség van máshol is, akkor a kereslet is csökkenni fog Bp-en.
Nagyon rosszul tudod, bárki szerezhet, magánszemély is, csak mások kicsit a feltételek.
Erről pl itt olvashatsz: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!