Lakás vásárlás ilyen árak mellett?
Lassan eljön az idő hogy saját helyet vásároljak magamnak. Régebben már írtam egy kérdést garázsban lakással kapcsolatban. Meg is kaptam hogy nem jó ötlet azóta én is belátom. De egy sima albérletnek nincssok értelme inkább a hitelt fizetném mint a bérletet. A gond az h egyedülálló vagyok és nem is akarok gyereket. Ilyenkor mit lehet tenni?
A garázsos kérdés itt van https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__alberlet__12122044-fe..
Egyedül kp-ra, segítség és öröklés nélkül kevesen tudnak venni. Hitel kell, nem egyedül, hanem élet/házastárssal együtt. Esetleg kimenni külföldre gyűjteni. Vagy mind egyszerre.
Amúgy az albérlet egyáltalán nem értelmetlen. Akkor sem, ha valakinek lenne lehetősége sajátot venni. (Nem azt mondom, hogy jobb, de vannak előnyei, és van az a helyzet, amikor jobb)
Az én tervem hogy én is meg a párom is jól keresünk, félreteszünk sokat (havi 500-800k), pár év alatt megvan az önerő, aztán felvesszük a hitelt (még nem tudjuk milyet vagy honnan, de piaci hitellel is reális ez).
Ha ez neked nem adott, akkor időszakos külföldi munka segíthet pl.
Az első lépés mindenféleképpen az,hogy összegyűjtesz önerőt. Első lakásra már a hitelcél 10%-a is elegendő(bizonyos feltételek mellett).
30millióért már új építésű garzont+ parkolóhelyet kulcsrakészen is lehet kapni. 15-20millióért meg valami használt lakást. Szóval 1,5-3milliót kéne először összegyűjteni. Vannak művelés alól kivont házacskák is 5-10millióért ,de azokra többnyire nem kapsz lakáshitelt,csak személyi kölcsönt,arra meg a gatyád is rámegy.
Magadnak építeni egyszerűbb lenne,csak sajnos nem kivitelezhető szabályosan manapság,pedig olcsóbban megúsznád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!