Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Az emberek többsége miért nem...

Az emberek többsége miért nem néz utána a háznak, amit megvesz?

Figyelt kérdés

Értem én, hogy nem mindenki építész, meg műszaki szaki, de legalább hívna olyat házat nézni, aki tényleg ért hozzá és nem csak a színeket nézi, meg hogy alma vagy körte fa van-e az udvarban.

Ismerősék házat vettek, elmúlt 7 évük megtakarítását (önerő) és a következő 20 évükét tették bele (banki hitel). 27 évnyi munka! Több mint fél élet munkája (ha 40 év munkaviszonyt nézünk)

Egy olyan házba, ami beázós palatetős, aluvezetékes, hő és víz szigeteletlen.

A mosogatógép és a mikró nem tud menni egyszerre, mert büdös jön a konnektorból.

A házban ázott kutyaszag a padlóból jövő pára miatt.

Nincs mit szellőztetni, mert már most látszik hogy kifűteni sem tudják a házat, legalábbis az ő pénztárcájukat igencsek meg fogja vékonyítani ha valóban 23 fokban szeretnének otthon lenni.

Felújításra nem maradt pénz.

Nem is lesz egyhamar.

A leginkább elkeserítő pedig az, hogy több ilyennel találkoztam már. Nem kimondottan építkezésekkel, de építőiparral foglalkozok.

Miért ilyen könnyelműek az emberek?

nov. 19. 19:52
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
83%
10-es pedig mi így csináltuk :D Majdnem megvettünk egy házat, de jött a szaki, elmondta, erre még 30 milliót kell majd költeni a következő 5 évben. Inkább hát felvettünk hitelt és vettünk egy olyat, ami rendben van. Erre is tudunk még bőven költeni, de ezek már nem olyasmik, hogy ha nem csináljuk meg, akkor összedől meg beázik, és pl. rezsink sincs nagyon, míg a másiknál a törlesztő helyett azt fizettük volna. Elváltak vagyunk elég sok gyerekkel, nem értünk volna rá belegebedni.
nov. 20. 06:20
 12/19 anonim ***** válasza:
70%

Mert nehéz jó szakembert találni. 10 milliós borsodi faluban található házhoz hívtam volna idén statikust.

Az egyik szoba alulról ázik, az aljzatbeton is vizes. Meg van süllyedve, repedve az aljzatbeton, a szoba közepén felpuklisodva. Kint a szoba előtt a járda dől befele.

Statikust hívtam, kettő rendesen kiröhögött, hogy esős időszak van, jön a tél (akkor hónapok óta nem esett, szárazság volt), teljesen normális hogy ázik. HEHEHEHEEEEE Mit akar maga megnézetni rajta HEHEHEHEEEEE kimegyek 250ért, de tuti csak a talajvíz, eső ami miatt ázik mint miiinden más ház is HEHEHEHEEEE

Harmadik vállalta volna hogy kijön, de dupla áron, mert ha később pereskedni akarok arra a szakvéleménye plusz pénz elvileg.

Ezeket jószakin találtam.

Negyedik (facebookon találtam) mondta hogy küldjek képet, és elmondta mi a baj, mit lehetne csinálni, ráadásul pénzt se kért.

Végül megbeszéltük a tulajjal amit a statikus mondott, vállalta a hiba kijavítását így megvettem.

nov. 20. 06:36
 13/19 anonim ***** válasza:
77%
Nem de sok helyen frekventált helyen 20-30millióért áruljak azt, amit pl 20km arrébb már csak 10ért... és nem árt ha erről szól valaki nekik, hogy miért érdemes meggondolni
nov. 20. 07:06
 14/19 anonim ***** válasza:
78%

Alapvetően három lehetőség van:

- felujitandó ingatlan (itt igazából mindegy, így is úgy is sok pénzt kell rákölteni.)

- új ingatlan (itt van garancia)

- bontandó ingatlan, lényegében telek vásárlás

Látható, hogy mindhárom esetben az állapotnak csak árképző szerepe van.

Nincs olyan, hogy ezt nem szabad megvenni, csak olyan, hogy ennyit ér...

nov. 20. 07:30
 15/19 anonim ***** válasza:
65%
Az a baj a statikus is bontas nelkul nem tud 100%ra igerni semmit. Mi epiteszt hivattunk. Tetore felment gerendakat lexsekkolta meg ugy korbe jarta azt mondta oke. Mi bekoltozes utan vettukneszre,h a nappaliban a terasz ajto fele rohadtul lejt a padlo, az emeleten szinten a gyerekszoba fele jelentos doles van. Ott volt repedes is a betontban de a oarkettasok beontottek az onterulo aljzatkiegyenlitovel,annyi volt a komment,h ok mar lattak ilyet. 5 eve,minden valtozatlan,remelem igy is marad es valoban csak esztetikai hiba. :/ de 1 evig ezen stresszeltuk,fotoztuk a padlokat falakat,utana osszehasonlitottuk es gorcsoltunk,hogy most mi van. Aki panelbol jon,nem tudja mit kell nezni,most mar a kovetkezonel tudjuk mit kell nezni.:) kihovtuk meg 2x az epiteszt, a vegen mar merges volt, azt mondta akkor hivjuk,ha akkora repedes van,hogy befer a keze. O most ilyen ujepitesueknel dolgozik, ahol ekkora szetcsuszasok vannak, es meg azt is ossze lehet vasalni! Mi mar a hajszalrepedesnel is idegeskedtunk,pedig elvileg az feluleti, dehat a panelban 0 volt. Pedig 3 foldre fest eltunk at a horvat hatarhoz kozel.:)
nov. 20. 08:18
 16/19 anonim ***** válasza:
3foldrengést*
nov. 20. 08:20
 17/19 anonim ***** válasza:
44%

"Az emberek többsége miért nem néz utána a háznak, amit megvesz?"

Az emberek többsége utánanéz a háznak amit megvesz.

"Miért ilyen könnyelműek az emberek?"

Nem könnyelműek, csak szegények. Gondolom a leírt példában sem azért vettek rossz házat, mert ez volt minden vágyuk, hanem azért mert erre tellett.

nov. 20. 11:02
 18/19 anonim ***** válasza:
Még a felújítottnak hirdetett, és az új építésű ingatlan is lehet olyan, hogy kihívsz egy szakembert, és azt mondta meg ne vedd, mert életveszélyes. Ajánlom Kömkel Zsolt blogját. Valami döbbenet, hogy mi megy az ingatlanpiacon. Hozzátenném, hogy amikor kiad valaki 10-200 millió között bármekkora összeget ingatlanra, tényleg nem ér meg egy százast, hogy felméresd, nem dől-e holnap rád a tető? Mert sokszor százmilliós házat is úgy vesz meg valaki, hogy tetszik neki a fal színe ...
nov. 20. 11:32
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Azért az általad leírt hibák nagyrésze olyan, amihez nem kell szaki, hogy megállapítsa, hogy sz*r és erre költeni kell majd. A kérdés inkább az, hogy miért veszik meg így is? Én sem mindig értem, mert néha egy 1,5 szobás panel lakás is jobb, mint egy omladozó vályog ház, de kinek mi...

Egyébként szerintem az is hiba, ha valaki statikust hív csak. Ingatlan vizsgálót célszerű és ha ő esetleg feltár állékonysági problémára utaló jelet, de nem ért hozzá és nagyon kell az az ingatlan, akkor még lehet statikust is hívni. A mi baráti körünkben szinte mindenki hívott ingatlan vizsgálót.

nov. 20. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!