Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Az emberek többsége miért nem...

Az emberek többsége miért nem néz utána a háznak, amit megvesz?

Figyelt kérdés

Értem én, hogy nem mindenki építész, meg műszaki szaki, de legalább hívna olyat házat nézni, aki tényleg ért hozzá és nem csak a színeket nézi, meg hogy alma vagy körte fa van-e az udvarban.

Ismerősék házat vettek, elmúlt 7 évük megtakarítását (önerő) és a következő 20 évükét tették bele (banki hitel). 27 évnyi munka! Több mint fél élet munkája (ha 40 év munkaviszonyt nézünk)

Egy olyan házba, ami beázós palatetős, aluvezetékes, hő és víz szigeteletlen.

A mosogatógép és a mikró nem tud menni egyszerre, mert büdös jön a konnektorból.

A házban ázott kutyaszag a padlóból jövő pára miatt.

Nincs mit szellőztetni, mert már most látszik hogy kifűteni sem tudják a házat, legalábbis az ő pénztárcájukat igencsek meg fogja vékonyítani ha valóban 23 fokban szeretnének otthon lenni.

Felújításra nem maradt pénz.

Nem is lesz egyhamar.

A leginkább elkeserítő pedig az, hogy több ilyennel találkoztam már. Nem kimondottan építkezésekkel, de építőiparral foglalkozok.

Miért ilyen könnyelműek az emberek?

ma 19:52
 1/9 anonim ***** válasza:
86%
Mert sokallják egy 70 milliós háznál azt a 70.000 forintot amit egy statikus kérne.
ma 20:00
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem ismerjük a pontos hátteret az ismerősöd esetében, pl. milyen elhatározással vásárolták. Én csak magamból tudok kiindulni; én is egy teljesen felújítandó házat vásároltam, ebben sem volt vízszigetelés, falak vizesedtek, tető beázás van, stb. Villany sincs rendes, csak 10A, vezetékes gáz sincs. Ezeket tudja az ember vételkor, a régi házak ilyenek. Folyamatosan újítjuk ahogy idő és pénz engedi. pl. kibontottuk a teljes padlót mert új rétegrend lesz, a falak alá behúztuk a vízszigetelést, új KPE csövet fektettünk le az aknától, új szenyvízcsövet, stb. Más lehetőség nincs. Sokan vannak így, maguk dolgoznak a házon hétvégente meg munka mellett, ahogy van idő meg jön a fizetés. Facebookon vannak felújítós csoportok pl. Kádár kockás, ott is látja az ember hogy elképesztő mennyi mindent csinálnak az emberek saját maguknak kitartó munkával, szorgalommal és alapossággal. Jónéhány szakember el is bújhat mellettük. Meg aztán volt hogy hívtam kőművest, azóta is jön... Inkább megcsináltam magamnak. Na szóval ez van, nem mindenkinek futja mindjárt egy újépítésűre. Az ismerősödék is így lesznek, majd tavasszal nekiesnek maguk, mert másképp nem lehet. Beletanulnak valamennyi szakmába amire kitatarozzák!
ma 20:15
 3/9 anonim válasza:
100%
Sajnos a statikus sem lát mindent. Nekem arra volt jó a statikus, hogy volt plusz egy tanúm a bíróságon, hogy az eladó téglaépítésűnek mondta az ingatlant (nem az).
ma 20:17
 4/9 anonim ***** válasza:

Mert szakembert már nem hívnak, hogy ő is véleményezze.

Érzelmi döntést hoznak.

Sok a rejtett hiba.

Az anyagi korlátok.

ma 20:19
 5/9 anonim ***** válasza:
58%

99% ban 2 oka van:

1. fizetni kell az építésznek

2. A vásárló jobban ért hozzá, mint az építész, aki ebből él.

ma 21:11
 6/9 anonim ***** válasza:
Mi is hívtunk, 5 éve jött ki 30 ezer forintért. Kb egy órát volt kint, elmondott mindent, mi a hiba, mibe tartana kijavítani. Átépítéssel kapcsolatban is segített. Elmondta a véleményét is, hogy szerinte ér e ennyit a ház. Akkor többen kinevettek minket. Azóta ebből a csapatból megvett az egyik egy olyan házat, hogy nincs is alatta alap. A másik meg egy igazi kókány szart. Én is csak ajánlani tudom.
ma 21:16
 7/9 anonim ***** válasza:

Mert aki nem lát bele mint te, az könnyebben hiheti azt, hogy majd ő megoldja...

Én is pontosan ilyen házzal rendelkezem, ráment a házasságom...

Annyi a szerencsém, hogy mi csak 5millióért vettük és már csak 2év hitelem van hátra havi 30ezresévek. Közben meg a ház értéke megnégyszereződött, remélhetőleg találok is majd egy olyan balekot rá, mint amilyen én voltam, vagy a te ismerőseid.

ma 21:44
 8/9 anonim ***** válasza:

+ aki olyan mint én, hogy egész életemben egy kényelmes panelben éltem, halvány fogalmam nem vokt róla, hogy mi is az a fűtés és milyen az, ha én felelek a fűtésért... na erre ment rá a házasságom...

Sajnos télen ha kint 0fok alatt van, mindketten dolgozunk, kb 17-21óra közt tudtunk begyújtani... így reggelre nem volt ritka a 9fok...

De ezt egy kényelmes helyről érkező kis hülye nem tudja, bele se tud gondolni... jelenleg is ülök egy forró kád vízben, úgy hogy a fürdőszobában csak 11fok van... a kilógó pocakom majd megfagy :D

ma 21:48
 9/9 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon tetszik, hogy az utolsó válaszoló így megmondta a tutit.

Nekem is van olyan házaspár ismerősöm akik, amint várandós lett a csajszi feldobták az albérleti panel meleget, lakásban nem lehet gyereket nevelni címszóval és vettek egy korszerűsítetlen vályogházat full hitelre, mert az mekkora jó lesz már. Azóta baromira szenvednek a mindennapokkal, valami mindig tönkremegy, ha valamihez kicsit hozzányúlnak csak nagyobb baj lesz belőle, stb stb. Pénztárcájuk nem bírja, barátnőm rengeteget panaszkodik az anyagiakra, de soha az életben nem vallaná be, hogy ez nem volt túl jó ötlet.

Egyébként szintén zenész (már az építőipar tekintetében).

Rengeteg házat építettünk családi vállalkozásként és nem egyet látunk 1-2-3 év múlva meghirdetve, mert jött a pár a 36m2-es panelból a 130m2-es házba, (gyerekek száma stb édes mindegy!!!) aztán rájöttek, hogy ez nem annyira egyszerű. És valóban… több válást is láttunk már a vevőink között. És itt én most új építésről beszélek.

ma 23:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!