Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ingatlan (föld) árát hogy...

Ingatlan (föld) árát hogy lehet megállapítani ?

Figyelt kérdés

Vásároltam egy vidéki ingatlant, amihez tartozik 2300 nm földterület.

A szomszédom jelezte, hogy ha nekem az egésszel nincs tervem, akkor ő egy részét megvásárolná.

Viszont meglepően alacsony árat mondott.

Felhívtak egy ismerőst, aki több földet vásárolt már és az illető szerint azon a részen agyagos a talaj, ezért nincs nagyon ára, maximum 150 ezer Ft-ot ér (1500 nm kb).

Ami azért fura, mert a szomszédnak is gondolom ugyanolyan agyagos akkor a talaja és vígan elvannak a fóliasátorban a zöldségek, illetve a gyümölcsfák is.

Ki tudná megmondani, hogy mennyi a föld reális értéke ?

Voltam a járási földhivatalba, de ott kapásból elhajtottak, pedig elvileg az arany korona értékeket ők tartják számon.

nov. 19. 13:19
 1/5 Telelő Teve ***** válasza:
nov. 19. 13:26
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha termőföld az a 2300nm, akkor az aranykorona rajta van a tulajdoni lapon, nézd meg.
nov. 19. 14:10
 3/5 anonim ***** válasza:

Az aranykorona egy meghatározhatatlan érték. Azörökségem 20 aranykorona volt, de amikor el akartam adni, a szomszéd szerint csak 4 aranykorona.

vigyázz ezzel, és ne a hivatalban ülő ühyintézőt kérdezd..nagyon sok pénzt lehet bukni.

nov. 19. 15:32
 4/5 mindentudó99 ***** válasza:
Nejem is agyagos a kert és minden megterem rajta. Sokkal jobb mintha homok lenne. 1500 m2 mar egy házhely ami felénk több milliót ér. Falun. Ha teleknek eladható kiméretném és eladnám ha nem kell. 150 ezerért oda nem adnám az biztos. Akkor inkább hasznosítsd termelj valami vagy üktesd be akáccal stb. 150 az semmi
nov. 19. 18:06
 5/5 anonim ***** válasza:
A lokáció számít, közlekedésileg mennyire elérhető, közművesíthető-e. Nézd meg neten, mennyiért árulják a hasonló telkeket a környéken.
nov. 20. 06:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!