Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ha veszek egy kb. 30-40 éves...

Ha veszek egy kb. 30-40 éves házat, hogyan tudom megállapítani, hogy az elektromos hálózat megfelelő-e? Ha esetleg elavult, hogyan tudom felújitani?

Figyelt kérdés

júl. 11. 19:32
 1/10 anonim ***** válasza:
77%
Pl. megnézed a kötődobozokban hogy milyen kábelek vannak és hogyan összerakva.
júl. 11. 19:47
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Megkèrsz egy szakembert mèrje fel; a tulajt megkèrdezed, hogy mikori amikor veszed.
júl. 11. 19:57
 3/10 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Ha nem értesz hozzá nyilván villanyszerelőt hívj. A régi tulaj azt mond amit akar.
júl. 11. 20:01
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerű. Nem megfelelő. A szerelők 5%-a sem értette, mit csinál. Kizárt dolog, hogy neked a kevés elitből jutott volna.

Szokásos hibák: Al vezeték. Sodrott kötések. Kevés áramkör. Több áramkör egy csőben. Több vezeték egy kismegszakítóba kötve. Közös nullavezető. Dugaszolóaljzatban nullázás. Védővezető hiány. Földelés nincs. Földelés alapvető technológiai hibákkal. Csövezés áthúzhatatlan (földön darabokból összerakott, benne a vezetékkel). Sok kanyar doboz nélkül. Nem tudott kanyart hajlítani. Nem tudott csöveket toldani.

Hogyan felújítani? Jól.

júl. 11. 20:06
 5/10 anonim ***** válasza:
32%

Lekspcsolod a biztositrkot. Fogsz egy csavarhuzot lepattintod a kspcsolot,kicsavarod a csavart es ha sargarez a vezetek az ok. Ha sluminium azaz ezust az regi es az a gaz.

30 eve mar rez volt ha akkor ujitottsk fel.

júl. 11. 20:39
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

"30 eve mar rez volt"

Egy fenét. Pont ugyanannyiba került akkor a másfeles réz, mint a kétésfeles alu. És aki szerelő a munkahelyéről "hozta" az anyagot, az inkább alumínium volt.

júl. 11. 21:02
 7/10 anonim ***** válasza:
74%
Ha ennyire nem vagy képben a villanyszereléssel, akkor a te és családod érdekében mondom, hogy sehogyan se állj neki a felújításnak. Elég sok sztrorit hallani a rosszul bekötött vezetékek miatti halálesetekről nélküled is.
júl. 12. 05:23
 8/10 A kérdező kommentje:
7-es, az elektromos hálózat felújításhoz mindenképp szerelőt hívok, most csak azért kérdezek (laikusként), hogy hogyan tudom a korszerűt megkülönböztetni az elavulttól
júl. 12. 11:21
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
A kérdésedben egyértelműen azt írtad, hogy te akarod felújítani. Idézem: "Ha esetleg elavult, hogyan tudom felújitani?"
júl. 12. 11:41
 10/10 A kérdező kommentje:
Igen, pontatlanul fogalmaztam, úgy értettem, mikor érdemes hívnom a villanyszerelőt (a csempét, festést megcsinálnám)
júl. 12. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!