Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Másnak is egy rémálom volt a...

Másnak is egy rémálom volt a lakáskeresés?

Figyelt kérdés

Kb 1 hónapja kezdtem el, de nagyon elkeseredtem, mert

1) nincsenek jó lakások, értsd: a drágábbak sem olyan ej, de jók, az elosztása, tájolása se az igazi. Eleve kevés az eladó lakás.

2) a hülye ingatlanosok megkeserítik az ember életét, mert nem lehet levakarni őket és az eladóval normálisan tárgyalni, csak hazudozni és kavarni tudnak.

Egy kis biztatásra vágynék, ha tudtok jókat is mondani légyszi írjàtok le, hogy ez mindig így megy? Vagy én vagyok peches?!

nov. 10. 15:23
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindegy, hogy nagyvárosban keresel, vagy kisebb településen, ahol eleve kisebb a választék. A jó lakásokat valóban gyorsan eladják, a vevők sem hülyék. Azok vannak előnyben ilyenkor, akik készpénzzel fizetnek.

Mi januárban megyeszékhelyen - ilyenkor pang az ingatlanpiac - egy hét alatt eladtuk a lakásunkat, méghozzá áron felül. Jó helyen volt, jó elosztással és rendezett, tiszta volt. Az ilyen lakásokra mindig van gyors vevő, tapasztalatból írom.

Nagyon gyorsan kellett találnunk nekünk is házat, mivel azt akartunk venni, hogy legyen hová költözni. Egyetlen-egyet találtunk, ami tökéletes volt számunkra, így inkább ráfizettünk egy keveset, amit azóta sem bánok, mert megtaláltuk álmaink házát álmaink környékén.

Ne add fel, lesz megfelelő, sok helyen kell nézelődni a hirdetések között és bejelölni az értesítést, ha tesznek fel újat, azonnal jelezzen neked. És lehetőleg gyorsan dönteni, lépni. Persze nem felelőtlenül, jól meg kell nézni mindent, a lakókat, a szomszédokat, de ha tetszik, le kell foglalózni ügyvéddel.

nov. 10. 15:42
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kedves válaszod, én is megyeszékhelyen nézelődök! Sajnos eddig "tökéletes" lakásra, értsd min. kompromisszumosra nem akadtam, mindig túl nagy lett volna a kompromisszum. Amúgy igen, eleve a hirdetések száma sem túl nagy. :-(

Köszönöm a biztatást, próbálom nem feladni a dolgot.

nov. 10. 17:26
 3/9 anonim ***** válasza:

Nekem nincs bajom az ingatlanosokkal, sok esetben értelmesebbek mint a tulaj. Nem csak lakás érdekel, házakat is nézek. Az ingatlanos minden kérdésre tud válaszolni, míg a legtöbb tulaj azt se tudja miből épült a háza. Ez azért szerintem alap kérdés, és "hát én honnnan tugggyam" a leggyakoribb válasz.

Lakásoknál nekem ezek a gondok; csendes szomszédok = csokosok/c mind, csendes=azt is hallod, ahogy a szomszéd fingik.

A nagyinak a 200 éves szarjaival van bebútorozva, amiket tüzelni se visznek el a cigányok. Természetesen csak bútorozva adják, fizessek csak a konténerért, kipakolásért. A legszebb, hogy ezek a szarok takarnak is minden hibát; pl a szőnyegtől nem látszik hogy be van rohadva a padló, a falvédők, szekrények takarják a repedéseket, beázást, penészt.

tegnapelőtt 08:05
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszi 3-as! Akkor lehet, hogy nekem volt pechem, én pont az ellenkezőjét éltem meg.

Megyek lakást nézni az ingatlanossal, kérdem még az utcáról, hogy melyik a lakás ablaka? Őőő nem tudja... Aztán a tulaj mindent elmagyarázott az égvilágon. Másik: ingatlanos mondja: tároló nincs hozzá, tehermentes. Később tulajjal is beszélek: van hozzá tároló és egy haszonélvezeti jog is van rajta... Szerintem elképesztő kóklerek és hazudnak, mint a vízfolyás. Komolyna nem értem az eladókat, akik ott élnek az ingatlanban, hogy minek bízzák rájuk? Úgyis az ingatlan.comot nézi mindenki.

tegnapelőtt 12:42
 5/9 anonim ***** válasza:
24%

Nálunk is volt a családban aki ingatlanossal hirdetett, pedig a házban lakott.

Nem volt türelme az érdeklődőkhöz. El se olvasták a hirdetést, olyanokat kérdeztek ami le volt írva. Nehéz volt időpontot is egyeztetni velük, "valamikor holnap elmeeek megnézni" konkrétan mikor? "Holnap" vagy még tágabb fogalom " a hétvégén"

Nah...komolyan azt hiszik, hogy az eladó egész nap otthon ül az érdeklődőkre várva? Nem dolgozik, nem megy sehova amíg nem adja el a házat. Sok esetben pont ezek a nyomorékok azok, akiknek van pénzük, nem ingatlanturisták, tehát türelmesnek kellene lenni, nem elküldeni őket a q anyjukba. Nem mindenki képes ilyen türelmes maradni.

Az ingatlanos ráér az ilyen balfaszokkal foglalkozni. Napi szinten ilyenek hívják, van tapasztalata hogyan kezelje őket. Megéri a sok pénzt az eladó nyugalma.

Én 3 házat hirdettem eddig, de ha még kell majd eladni, tuti ingatlanost fogadok. Voltak olyan érdeklődők, akik után xanaxot kellett bevennem...

tegnap 07:34
 6/9 anonim ***** válasza:
75%
Én kb beleőszültem a lakásvásárlásba. Falun élőként budapesti társasházban vettünk lakást. Adott volt az,hogy merre szeretnénk,a méret kb,az emelet,erkély... Előtte mindent átnéztem/kérdeztem mire figyeljünk. Az összeg amit erre szántunk számunkra hatalmas,az árakhoz képest....már nem. 24 órában néztük az ingatlanos oldalakat,ami tetszett rákérdeztünk a lényeges kérdésekre,majd megnéztük. Igen,ingatlanos-tulajdonos mást mond,mi is találkoztunk ilyennel. Környéket néztünk, lakóközösség iránt érdeklődtünk,számunkra fontos volt a jó tömegközlekedés. A lényeg: nem aludtunk még,ami nem tetszett igazán hagytuk. Azt vettük meg amire a gyerekem azt mondta:" Anya,ezt a lakást kerestük!"
tegnap 19:17
 7/9 anonim ***** válasza:
75%
#nem alkudtunk meg" (ugyan nem is aludtunk 😂)
tegnap 19:19
 8/9 A kérdező kommentje:
Gratulálok 6-os a lakáshoz. :-)
tegnap 22:10
 9/9 anonim ***** válasza:
Köszönöm szépen! Kívánom,hogy Te is találd meg amit keresel! 🙂
tegnap 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!