Szerelem vagy praktikum? Melyiket valasztanad?
Szerelem:
Olyan videken van ami alom. Csodálatos. Ott lenni is boldogság. Friss levegő, szabadság, természet. Ertekallo ingatlan, mert jó környék.
Negativum: 2 gyerekkel nem praktikus az elrendezes, sok lépcső, pakolohely kihivassal teli. Télen problémás lehet feljutni. Ejszaka akár felnek is egyedül. Vádak, állatok... (vannak szomszedok).
De úgy ÉRZEM a látvány és a közeg karpotol ezért.
Praktikum: teljesen kész ingatlan, semmi dolog nincs vele. Pakolohely megoldva, nincs sok lépcső, gyalogtavra bolt, gyógyszertár. Elektromos kapu, kényelem. A közeg langyosviz. Kertvarosi. Korzeti ovi, suli rosszabb sokkal. Nem járatnan oda a gyereket. Közlekedés szempontjából 10/10.
Voltunk a hegyi szerelemnel, az eszervek dacára nem tudunk nem gondolni rá. De félünk tőle, hogy a szürke hetkoznapokon megbannank és a hatranyait látnánk.
2 gyerekkel én a praktikum mellett döntenék. Ha jó a közlekedés és esetleg autó is van, akkor nem kell a körzetes intézményekbe járatnod őket, cserébe ha majd nagyobbak lesznek, az egy gigantikus nagy plusz az életetekben, hogy önállóak lehetnek- egyedül menni iskolába, később nyugodtan elengedheted őket bulizni, társas életet élni, nem az van, hogy hajnalban még pattanj kocsiba, hogy hazahozd őket. Nem beszélve a mindennapok öröméről, ha közel van mindenhez az otthonotok, akkor az ingázással nem veszik el sok idő, sokkal inkább jelen lehettek és megélhetitek a gyerekkort. Ha sokat kell autózni, buszozni, akármit, hogy beérj a munkahelyedre és még a gyerekeket is hozd-vidd, akkor rengeteg idő csak az utazással telik el, ami igazából senkinek sem érdeke. Arról nem is beszélve, hogy ha jobb helyen vagytok, sokkal több lehetősége van a gyerkőcöknek is és nektek is egyéb, nem kötelező programokra- sport, szakkörök, akármilyen hobbi mindenkinek. A hegytetőn lehet, hogy vannak valamiféle kisebb közösségek, de ha éppen nem olyan, ami tetszik, akkor megint ott vagyunk, hogy utazni kell, és keresni a lehetőségeket és akármi.
Nyilván szerelemmel szembemenni nehéz, de az elsőnek leírt ingatlant max hétvégi háznak tudnám elképzelni, ahova megyünk téli-nyári szünetekben, ha tudunk távmunkából is dolgozni, egyébként szerintem csak a jó levegő és szép táj nem lenne NEKEM elég ahhoz, hogy a másik hely pozitívumait mellőzzem. Egyszerűen nincs egy súlyban, szerintem.
De ez én vagyok, nyilván másnak lehetnek mások a fontosak és prioritások, de őszintén szólva én most 2 gyerekkel nagyon örülök neki, hogy nem vagyunk autóhoz kötve (pedig még kicsik, a nagyobb is csak középsős óvodás), minden sétatávon belül van, vagy jól megközelíthető tömegközlekedéssel/autóval. Szép helyekre meg megyünk hétvégén, amikor ki tudjuk élvezni, mert a hétköznapokban úgyis alig vagyunk otthon.
B9csanat, az kimaradt, hogy a szerelem hely közelebb van a belvaroshoz, és a jó iskolakhou, ovodakhoz. Annyi, hogy a busz 10 perc sétára van. Az a másiknál is kb, csak ott sík.
A szerelem hegy csak néhány téli napon problémás, belvárostól kocsival 7 perc. Jo környék!
A másik a belvárostól 15 perc kocsival.
Értékesebb a szerelem ingatlan amúgy. Mármint ertekalobb.
Köszönök mindej eddigi válaszra, hasznosak
A kilátást, a környéket idő után megszokod.
Viszont azt, hogy nem tudsz rendesen pakolni, hogy félsz, hogy körülményes a hazajutás, ebbe mindbe inkább egyre inkább beleunsz.
Pont ettől tartok igen.
Ugyanakkor nem a közeg (is) jelenti q boldogsagot? Erdőben futni kutyaval?
Ezt nem biztos h "megszoknam ".
Persze a bevasarlss és társai mindennaposak... szóval igen. Jogos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!